Mesec dana je prošlo od eksplozivne vesti da je Bungie dramatično smanjio svoj broj zaposlenih posle klimavih finansijskih rezultata ekspanzije Lightfall i mlakih preordera ekspanzije The Final Shape sa kojom ciljaju da završe veliku sagu Svetlosti i Tame koja se već dugo odvija unutar live service igre Destiny 2. Ova dugo čekana ekspanzija cilja da igračima ponudi odgovor na veliku misteriju i tajnoj istoriji Traveler-a i mračne sile koja ga prati preko galaksije.

Umesto da stigne u prodaju krajem zime, The Final Shape je sada dobio novi datum premijere u dosta toplijem mesecu junu. Developeri iz Bungie-a su se u potpunosti posvetili ovom projektu, ciljajući da za kraj velike narativne sage igračima ponude ekspanziju koja će stojati rame uz rame sa prethodnim hvaljenim Destiny izdanjima kao što su The Taken King, Forsaken i The Witch Queen.

Destiny 2: The Final Shape sada cilja da stigne u prodaju 4. juna 2024. godine na PC, PlayStation 5 i Xbox Series X/S sistemima, a već ove nedelje će u rad krenuti i poslednja premium “sezona” Lightfall-a koja će pripremiti igrače da najzad uđu u misterioznu piramidu Witness-a koja je kidnapovala moć Traveler-a.