U zadnjih godinu dana smo imali nekoliko tračeva koji su nagoveštavali da Blizzard spema vizuelno poboljšane verzije njihovih najpopularnijih starih hitova kao što su Starcraft i Diablo II – koji bi bili potpuno integrisani u moderni BattleNet servis za online igranje. Danas su te glasine postale mnogo realnije sa vešću južnokorejskog portala Sports Seoul koji je javio da su od njihovih izvora unutar gaming industrije saznali da se tajni Blizzardov projekat Starcraft Remastered bliži kraju izgradnje i da će stići u prodaju već tokom meseca maja ili juna. Sudeći po njihovom izveštaju Starcraft Remastered će potpuno održati indentičan gameplay stare (i dalje veoma popularne) igre Starcraft: Broodwar uz drastično poboljšanje e-sports i spectator mogućnosti igre, a javno predstavljanje ove verzije igre će se verovatno desiti već tokom ovog meseca.

Starcraft: Broodwar je pre 17 godina postao prva igra koja je popularizovala E-Sport scenu u Južnoj Koreji, omogućivši u budućim godinama mnogim drugim igrama da oforme svoje e-sport scene u Aziji i ostatku sveta. Stara popularnost Broodwar-a (uzdrmana tuženjem između Kespe i Blizzard-a, kontraverzama i malverzacijama u velikim turnirima), ogromni turniri, TV prenosi i uzdizanje prvih velikih planetarnih e-sports zvezda kao što su Flash, Jaedong i Slayers-Boxer nisu samo stvar prošlosti, jer ova igra se i dan danas igra i prilači veliku gledanost! Od 2016. godine ova igra je doživela pravu renesansu sa oživljavanjem velikog Afreeca ASL turnira u kojem su se vratile mnoge velike zvezde originalne Broodwar scene (Flash, Jaedong, Bisu i mnogi drugi), najbolji igrači SC2 scene, kao i BW novajlije koje su stekli svoju slavu posle premijere SC2 igre! Gledajući kvalitet igrača koji su se vratili u profesionalno BW igranje kao i odlične mečeve koje redovno prikazuju gledaocima, može se slobodno reči da je profesionalna Broodwar scena trenutno u veoma zdravom stanju, a dolazak poboljšane verzije igre bi samo mogao još povećati njenu popularnost.

Ako želite da se podsetite ove stare megahit igre i uverite se da njena e-sports scena i dalje pruža fenomenalne mečeve, predlažemo vam da pogledate prvi Afeeca ASL Broodwar turnir iz 2017. godine, kao i tretnutno aktivni Dabang ASL Team Battle turnir koji će sledećeg vikenda stići do svog finala!