Najnoviji izveštaji sakupljeni od strane online portala Kotaku govore da posle velikog neuspeha koji je Anthem doživeo, developeri iz Bioware-a i njihovi šefovi i dalje imaju plan da ožive ovu franšizu koja u sebi krije veliki potencijal. Iako je tim ostao bez nekoliko ključnih vođa, a fanovi su ostali bez nade da će Anthem ikada ispuniti svoja stara obećanja, EA ima planove za povratak.

Bioware je prošao kroz proces restruktuiranja projekta, i sada razmatraju na koje načine će uspeti da naprave takozvani Anthem 2.0, totalni redizajn igre koji će imati nove gameplay sisteme, novi tok istraživanja mape, nove misije, redizanirani loot sistem, i mnogo toga drugoga. Ako je verovati ovom izveštaju, Anthem neće biti oživljen preko velikog broja malih besplatnih update-ova, već ćemo najverovatnije morati sačekati da se izgradi velika količina novog content-a koji će igračima biti sproveden u formi velike nove igre ili ekspanzije.

Oživljavanje neuspešnih ili slabo prihvaćenih igara nije nemoguća misija. U protekloj deceniji smo imali priliku da vidimo nekoliko posrnulih naslova koji su se preporodili posle velike posvećenosti developera i njihovih izdavača, kao na primer Final Fantasy 14: A Realm Reborn ili Destiny: The Taken King koji su totalno preradili svoje bazne igre i tako oduševili fanove širom sveta.

Pored velikog projekta redizajniranja Anthem-a, Bioware je takođe u ranim stadijumima izgradnje dve nove RPG igre – Dragon Age 4 i novi Mass Effect.