Najavljena za vikend i puštena u javnost bez imalo čekanja, prva Battle Royale igra studija Respawn Entertaiment je uspela da probije mnoge rekorde, okupivši oko sebe 1 milion igrača za samo osam sati i 10 miliona igrača za svega tri dana.

Ovakav uspeh se može objasniti na par načina. Za početak, igra je potpuno besplatna i odmah je bila dostupna na svim velikim igračkim platformama (PC, PS4 i Xbox One), a u svom brzom i tečnom gameplay-u je uspela da otkloni mnoge frustracije prisutne kod ranijih BR igara, uključujući olakšanu komunikaciju, lakše baratanje sa itemima u inventaru, nove načine oživljavanja ubijenih saboraca, i naravno prisustva specijalnih defanzivnih/pomoćnih moći kod svake klase boraca.

Jedan od bitnih uspeha igre je i u broju istrovremenih igrača. Apex Legends je naime već uspeo da ostvari brojku od 1 milion istrovremenih igrača, što je uspeh koji čak ni veliki Counter Strike: Global Offensive nije dotakao u svojoj dugačkoj istoriji (mada mora se priznati, što se Steam igara tiče, tamošnji trenutni rekorder PUBG je sa svojih 3,2 miliona istovremenih igrača koje je ostvareno u januaru 2018. godine i dalje u značajnom vođstvu).

Apex Legends se može besplatno preuzeti i igrati na PC, PS4 i Xbox One sistemima, ali imajte u vidu da jedino Xbox One zahteva da budete pretplatnik Xbox Live Gold servisa da bi ste mogli igrati online čak i F2P igre.