Respawn Entertaiment, tim koji nas je dva puta zabavio sa svojim Titanfall igrama (a pogotovo sa odličnom dvojkom), je odlučio da se pridruži trenutnoj BR pomami i napravi svoju online igru koja ima potencijal da zabavi milione. Za razliku od PUBG Corp-a i Epic Games-a, Respawn je tiho radio na ovoj igri više od godinu dana, predstavivši danas završenu verziju free to play igre Apex Legends koja je puštena u rad na PC, PS4 i Xbox One sistemima.

Smeštena unutar Titanfall univerzuma, ali bez prisustva velikih mech-ova, Apex Legends cilja da sa podrškom za 60 igrača unapredi žanr Battle Royale igara koristeći gameplay inovacije koje promovišu još brže i dinamičnije borbe nego u odličnom COD Blackout-u. Novine unutar samog gameplax-a su odskočne zone u koje omogućavaju da na kratko vreme poletite i pređete veliku udaljenost, inteligentni inventar za automatsko uzimanje odabrane opreme, sistem označivanja protivničkih položaja ili opreme, kao i biranje specifičnih klasa koje u bitku donose svoje specijalne poteze. Mečevi se za sada mogu igrati samo u timovima sa do tri saborca.

Apex Legends već sada najavljuje početak svoje prve “sezone” za mart, koja će pretplanicima doneti mogućnost otključavanja specijalnog spektra kozmetičke opreme. A pošto je igra već u “završenoj” fazi, u igri se već sada nalazi zaista impresivni spektar kozmetzike za same igrače, oružja, bannere i sl, koji ne utiču na gameplay. Van premium Sezona, ova kozmetička oprema se može nabaviti samo preko lootbox-ova.

Apex Legends možete zaigrati besplatno već sada na PC, PS4 i Xbox One sistemima, a sudeći po današnjim glasniama, Respawn Entertaiment trenutno ne radi na Titanfall 3 igri. Pored dugačkog plana podrške Apex Legends-a, oni privode kraju rad na Star Wars igri Jedi Fallen Order.