Posle odlične marketinške kampanje koja je pratila indie projekat arhitekte Christian Kesler-a, svetska javnost je podržala kickstarter kampanju Allison Road igre samo da bi doživela iznenadno gašenje projekta i rušenje malenog tima koji se bio okupio oko Kesler-a. Sada skoro godinu dana posle Kickstarter kampanje i vesti da je izdavač video igara Team17 bio zaintersovan da bude distribucioni partner, prašina oko ovog projekta se slegla, ali na svu sreću ova igra i dalje nekako gura i pokušava da preživi.

Naime Christian Kesler je obavestio javnost da se vratio Allison Road-u, ovaj put nastavljajući da je radi sam bez ičije pomoći. Rad na igri će biti dug ali Kesler namerava da za sad sam finansira ovaj projekat (naravno nije isključio mogućnost traženja dodatnih stredstava u kasnijem periodu). Po svemu sudeći Team17 će ostati partner Kessler-a i njegove nove male indi kompanije Lillith Ltd.

EmuGlx je prošlog maja odradio ekskluzivni intervju sa Christian Kesler-om prošlog juna, gde nam je on detaljno opisao koji su njegovi ciljevi za razvoj ovog horor projekta.