Zima, zima, e pa šta je, ne boji se ko ima ćebe, kakao i video igre. Ponovo je stiglo to idealno vreme za igranje, ali ako želite postići maksimalan praznični ugođaj, spremili smo vam nekoliko ugodnih nivoa ili mesta u video igrama kojima možete obasjati sobu u ovom tmurnom godišnjem dobu.

5. Catherine: Quadrangle

TOP5 Zimskih Nivoa (3)Ništa kao dobar stari košmar ispunjen krivicom i grehom da vam pruži utehu u hladnoj zimskoj noći. Quadrangle je možda najunikatniji nivo u ovoj igri, upravo zbog prisustva klizavih, ledenih blokova koji će vas veoma lako ubiti ako niste dovoljno pažljivi, iznova i iznova, dok ne budete prinuđeni da izađete iz kuće, produvate glavu na hladnoj temperaturi i usput kupite nov kontroler, jer ste stari razlupali maljem u paramparčad.

4. Metal Gear Solid: Sniper Wolf borba

TOP5 Zimskih Nivoa (4)Iako je ceo prvi deo Metal Gear Solid serijala tehnički zimski nivo, ova borba zasigurno ostavlja najsnažniji utisak praznične atmosfere. Na snežnom polju, krijući se među četinarima, pojavljuje se jak osećaj dijaloga između vojnih legendi Zmije i Vuka, vođen metkovima (ili, ako ste kompletna kukavica, „Nikita“ raketama na ručno navođenje). Možda ne bi bila loša ideja da spremite maramice, scena nakon borbe ume iscediti oči i najmuževnijima.

3. Animal Crossing: zimski period

TOP5 Zimskih Nivoa (6)Ukoliko, kao i svako normalno biće, do iznemoglosti igrate Animal Crossing, pre ili kasnije, igra će vam sigurno dosaditi (čast izuzecima). Bitan savet: šta god da se desi, nemojte ni slučajno obrisati vaš save file. Igra će vas čekati i čekati, a nema boljeg vremena od zimskog doba da je ponovo posetite. Kupovina i pakovanje novogodišnjih poklona, pravljenje Sneška Belića, hvatanje pahulja… sve to uz abnormalno umirujuću muziku. Za ljude bez prijatelja (znam da nisam jedini), tu je i proslava Nove Godine u ponoć 31. decembra.

2. Final Fantasy Tactics Advance: Opening

TOP5 Zimskih Nivoa (1)Gde god pogledam, ljudi se kunu da je originalni Tactics bolji od ove handheld verzije za pokojni GBA. Lično ga nisam igrao, ali se mogu kladiti da prvih desetak minuta igre ne bi ostavili na mene ovako snažan utisak. Tutorial sa grudvanjem posle škole, čitanje tajnovite, antikvarne knjige u sobi sa drugarima i bolesnim bratom u kolicima, pričanje o omiljenim video igrama, dok se čaj greje na peći, prosto da čovek poželi da prava igra nikad ne počne.

1. Zelda Twilight Princess: Snowpeak Ruins

TOP5 Zimskih Nivoa (2)Ko bi rekao da će se najtopliji deo ove igre nalaziti u sred snežnog dungeon-a, preciznije, između džempera i krzna ženke Jetija, dok, bolesna, čeka pored vatre da joj muž donese čorbu koju sprema u susednoj prostoriji. Na vama je da mu pomognete da nađe sastojke i odgonetnete misteriju bolesti, rešavajući razne zagonetke svojstvene ovom serijalu, usput ubijajući napasti koje naseljavaju ostale prostorije ove kuće. S vremena na vreme ćete se vraćati u najudobniju prostoriju kraljevstva Hyrule.

Ovo su samo neki od nebrojenih odličnih zimskih nivoa u igrama. Podelite sa nama vaše favorite, da bismo se svi zajedno igrali tokom ovog magičnog vremena i otkrivali nova mesta i avanture!