E, proklet neka je onaj ko me uopšte snabdeo ovim. Ne mogu da verujem koliko jedna u suštini “neozbiljna” serija ume da promeni stavove vezane za automobilizam. Na stranu opšte oduševljenje svih muškaraca, bez obzira na uzrast, kojima sam pokazao makar insert iz nekog dela Initial D franšize, moje interesovanje za automobile i vožnju je planulo do te mere da sam čak počeo da igram vožnje po igraonicama (kod kuće ne mogu, sem ako računate Road Fighter ;)). Uz to, na ručnu kočnicu više ne gledam istim očima i jedino me blažena nemogućnost da radim onako nešto spasava od prevremenog susreta sa precima. Mislim da je ovim norma subjektivnosti po opisu ispunjena. Ajmo dalje.

Na prvi pogled je začudjujuće što je treći stage Initial D-a lansiran kao celovečernji film, ali kad se uzme u obzir smanjivanje broja epizoda (sa 24 u prvom na 12 u drugom) u korist kvaliteta, ta činjenica donekle opravdava autore. Naravno, budući da se radi o pojedinačnom filmu sredstva i trud su mogla da se ulože mnogo koncentrisanije, što je dalo spektakularne rezultate.

Na kraju drugog stage-a ostalo je nekoliko nedovezanih niti za Takumija – njegova veza sa Mogi, revanš sa Kjoičijem, odnos sa Buntom i razvoj u ozbiljnog poznavaoca automobila i vožnje. Povrh toga, Rjosuke se pojavljuje sa zanimljivom ponudom oko koje se Takumi nećka zbog vezanosti za Mogi i posao (bolje reći poslove). Čak su uvedeni i neki novi likovi sa interesantnim mašinama koje voze. Za format filma i više nego dovoljno.

Kao što se dalo i očekivati, grafika je fantastična. Doduše, dizajn likova je vraćen u stil prvog stagea, ali srećom su kolorit i senčenje ostali na nivou drugog. Zbog teškoće kombinovanja crteža i 3D modelinga, većina likova ima svoje verzije u tri dimenzije, pa to omogućava rad kamerom nevidjen dotad. Modeli automobila su očekivano poboljšani, mada više ne deluju onako spektakularno istaknuto, pošto su staze uradjene drugačije nego dotad. Naime, u prvom i drugom stage-u su korišćene statične slike u pozadini wireframea, pa je takva slika mogla samo da se scrolluje u stranu, bez rotacije. U filmu se koristi klasičan metod modelinga, u kome se teksture “lepe” na poligone, i to daje kameri neverovatnu slobodu kretanja. Sad kamera može da rotira, kružno se pomera, obilazi oko vozila u trku i tome slične iracionalnosti. Vožnja nikad nije izgledala realnije i ludje.

Zvuk je ostao nepromenjen, što je dobro. Uz film sam dobio i “making of” dokumentarac i video sam neke zanimljive stvari, recimo kako seiyuu-i zapravo izgledaju. Neki od njih prilično liče na svoje parnjake u animeu. Autentičnost zvuka je najbolje došla do izražaja u trenutku kada su Mitsuoa Ivatu (Itsukijev seiyuu) ubacili na suvozačko sedište AE86, dok je profi vozač i tehnički saradnik serijala divljao po poligonu. Krici staha i oduševljenja smenjivali su se u ludom tempu vožnje praćeni smehom vozača. Sve je snimljeno, za buduće generacije.

Takumi i dalje sazreva kao osoba i kao vozač. Družeći se sa poznavaocima materije, on vrlo brzo usvaja finese vožnje nizbrdo. Oponenata nikada ne fali, pa se ovaj put, osim revanša sa Kjoičijem i Rjosukeom, Takumi sreće sa nova dva rivala. O njima kasnije.

Osim ovog, objavljena su još dva filma u svetu Initial D-a. Prvi je Battle Stage, u kom su prikazani svi značajniji dueli u prva tri stage-a, samo sa promenjenom muzikom, i izgleda jako efektno. I pored toga što ga gledam jednom nedeljno, ne mislim da bi trebalo da ga opisujem više od ovoga. Drugi je Special Stage, koji predstavlja spinoff (gaiden) 2nd stage-a sa Mako i Sajuki u glavnim ulogama. Njih dve se sukobljavaju sa Emperorsima na Usui planini i jedina novina koju Special Stage donosi je izlaganje grudi glavnih junakinja na uvid javnosti (krajnje neočekivano). Zato je lakše praviti anime, imate potpunu kontrolu nad likovima. Ja lično nisam mišljenja da je takva novina vredna zasebnog opisa, ali možda se ispostavi da grešim, što mi ne bi bio prvi put kad je ovaj serijal u pitanju. Uz to, izašao je i igrani film urađen otprilike sa istim budžetom kao i 3rd stage, koji je vredan pomena samo kao dokaz da je sve iz Initial D-a moguće izvesti i u “pravoj” vožnji.

Posle trećeg stage-a na red je došao onaj “blesaurin” koji sam najavio opisujući Initial D 2nd. To bi bio 4th stage, koji je jedno pravo ultimativno remek-delo žanra i animea uopšte. Zapravo, Initial D serijal je jedini koji znam da se bavi ovom tematikom, što i ne čudi jer je svaka druga serija ovog tipa verovatno banalna kad se uporedi sa njim. Kada je uspeo da preobrati jednog potpunog romalja za automobile (to bi bio vaš recenzent) u poštovaoca vozačke estetike i etike, može da učini bilo šta. Huh? A evo ga i vrhovi autoritet, dolazi ovamo smešeći se i prebacuje kataklinger iz ruke u ruku, sa očitom namerom da…SLAM!! Pa zašto, šefe?! THUD!! Ej, šefe, stanite! STOMP! Stani, bre!! Aaaargh…
(Naravoučenije: Kad imaš kataklinger, ne treba ti razlog.)

Miki

Miki je član fudbalskog tima i senior u školi u koju Takumi ide. Rano je stao mladom Fudživari na žulj, hvaleći se svojim egzotičnim polnim opštenjem sa Mogi. “Nabadanje” koje je tom prilikom popio od Takumija bilo je potpuno zasluženo. On se ponaša kao da mu je sve dopušteno i čak otima Mogi da bi mogao da svoje ideje sprovede u telo, pardon, u delo. Kao vozač je jedva osrednji, suviše se oslanja na snagu i grip pogona na četiri točka.

Toyota Celica GT4 (ST205)
Šesta generacija popularnog sportskog automobila iz Toyote. Model koji Miki vozi je stock (ne modifikovana) verzija GT4 modela (ne, nije Gran Turismo 4 već je to oznaka za model na kome je zasnovana verzija Celice korišćene na WRC-u 1995.).

Pogon: All wheel drive
Motor: 2.0 litara, turbo 3S-GTE
Snaga: 240-250HP

Kai Kogašiva

Kai je nasledjena priča. Njegov otac, Ken Kogašiva i Bunta Fudživara su večiti rivali i sad se taj rivalitet preneo i na njihove sinove. Ken je, kao i Bunta, svoju izuzetnu veštinu podario sinu u nasledje. Iako je samo godinu dana stariji od Takumija, Kai vozi maltene isto tako vešto. Uz to, ima prednost domaćeg terena i savete svog oca kako da iskoristi stazu do maksimuma. Kai je vrlo respektabilan vozač, i, začudo, uopšte nije mnogo arogantan i egocentričan. Slično Takumiju, suludo je hrabar, što je jedan od uslova da svoju pobedničku tehniku izvede kako treba.

Toyota MR2 G-Limited (SW20)
Druga generacija MR2 “drift masine” iz Toyote, aktuelne u periodu od ’89 do ’99. Model koji Kai vozi je jedan od poslednjih iz te serije – G-Limited sa 3S-GE motorom koji izvlači do 200 konja.

Pogon: MR
Motor: 2.0L 3S-GE
Snaga: 200HP