Jedna od najpoznatijih FPS video igara iz 90-tih godina prošlog veka Duke Nukem 3D je tokom svojih prvih par godina na tržištu apsolutno opčinila igračku zajednicu, što je brzo nateralo developere iz 3D Realms-a i njhove biznis partnere da što pre portuju ovu PC igru na što više igračkih platformi. Dok su portovi iz 1997. godine za prvi PlayStation (Duke Nukem: Total Meltdown), Nintendo 64 (Duke Nukem 64) i SEGA Saturn uspeli da pronađu svoju publiku, većina ljudi nije ni znala da je 1998. godine mali tim  Tec Toy napravio port ove igre za vremešni SEGA Genesis!

Duke Nukem 3D za kod nas poznati SEGA Mega Drive nije imao orginalnu formu na kakvu smo navikli. U njoj nije bilo legendarnog početnog nivoa, niti bilo kojih nivoa iz prve epizode ove igre. Umesto toga, Tec Toy je adaptirao epizodu 2 “Lunar Apocalypse”, ali je takođe i drastično smanjio kvalitet grafike. Duke Nukem 3D u ovom izdanju izgleda kao jedan od mnogobrojnih klonova Wolfenstein 3D-a, a nije ni pomoglo što se sama konzola teško snalazila sa ovakvom vrstom renderinga i igračima davala maltene konstantan osećaj da igra radi ispod 10 frejmova u sekundi.

 

SEGA Mega Drive verzija ove igre nije našla popularnost samo zbog svojih velikih vizuelnih i narativnih razlika u odnosu na PC original, već i zato što je ova igra oficijelno bila izdata samo u Brazilu. Sada skoro 2 decenije kasnije ta nepravda je ispravljena! Retro-gaming kompanija Pico Interactive je uspela da se dograbi prava za reizdanje ovog klasika u celom svetu, što znači ako i dalje imate svoj stari Mega Drive i 55 dolara, na vaša vrata vam poštar može doneti jedan od najunikatnijih ketridža ovog igračkog sistema (igra dolazi u novo-dizajniranoj kutiji i sa kolor upustvom za igranje).