Na opšte iznenađenje poklonika retro scene u svetu, 2017. godine, najavljen je Kickstarter sa ciljem rimejka legendarnih Commodore igara. I to ni manje ni više nego na originalnoj platformi. Tvorci dotične ideje stoje iza izdavačkog tima Thalamus, koji C64 veteranima budi sećanja na neke od najkvalitetnijih naslova na debeljku, prevashodno na sinonim nečeg progresivnog, što se moglo iskusiti na C64 u tom dobu. Cilj Kickstarter-a je reizdanje igara sa liste spomenutog izdavača, od kojih je Hunter`s Moon prvenac tog poduhvata, na koji smo napravili osvrt na EmuGlx portalu kroz recenziju originalne verzije igre iz 1987 godine.

Matrica igre je uglavnom ista, stim što je broj nivoa povećan sa 128 na 180 kroz 21 zvezdani sistem, sa par interesatnih grafičkih detalja. Pridodat je Editor nivoa, kao i Tranier verzija igre, dobrodošla za igrače koji ranije nisu imali iskustva sa igrom. Remaster kroz set svežih i još kompleksnijih nivoa ipak nije izuzet po pitanju surove težine i zahtevnosti, tako da bi veterani imali puno posla i na duže staze kroz igračke sesije. No ipak najveće iznenađenje donosi intro igre, koji opravdava ugledni status koji ovaj publisher imao među Commodore konzumentima. Miks audio-vizuelnog kvaliteta, kao u vreme najplodnijeg perioda platforme, upravo zbog podrške talentovanih programera koju je ta scena uživala. I sada evo ih opet, doduše malo matori ali ljubav je ipak ostala. To dokazuje i cinematic igre, doprinos Robin Levy-a koji je Amiga veteranima poznat po grafičkim rešenjima u Ruff ’n’ Tumble. Za audio užitak pobrinuo se kreator Last Ninja 2 i Tusker soundtrack-a, Matt Gray. Sam Journey je otvorio neko novo poglavlje u C64 istoriji a Hunter’s Moon ga uspešno nastavlja. Svakako se nadamo i budućim projektima dotičnog tima ali i iznenađenjima.

HM Remaster je za sada dostupan samo kroz download verziju od 8 dolara, isključivo kroz podršku za emulatore, dok se ketridž verzija prilagođena originalnom hardwer-u, očekuje za koji mesec.