Nintendo je održao još jednu online prezentaciju Nintendo Direct na kojoj su objavljene mnoge vesti u vezi igara koje su u pripremi za njihove sisteme Wii U i 3DS. Pa, da krenemo redom.

Star Fox Zero (22. april)

Možda najkontroverznija igra na kojoj Nintendo trenutno radi dobila je datum izlaska kao i novi trailer. Producent igre, legendarni Shigeru Miyamoto je pokušao da nas ubedi da vidimo sličnosti sa Star Fox 64. Nama i dalje nije 100% jasno da li je ovo reboot serijala ili remake nastavka sa Nintenda 64 ali saznaćemo uskoro. Nažalost, kontrole za nišanjenje su i dalje preko Wii U Gamepad žiroskopa, a kao dobra vest najavljen je i kooperativni mod za dva igrača koji će donekle olakšati igranje sa ovom šemom, jer će jedan igrač upravljati Airwingom pro kontrolerom dok će drugi nišaniti i pucati Wii U Gamepadom.

Tu je i propratna mini igra Star Fox Guard koja će se dobijati uz poseban bundle sa Star Fox Zero ili odvojeno po ceni $15 na Nintendo eShop-u.

Splatoon dobija update

Za 8. mart najavljen je update za popularni Splatoon, koji iako neće dodati nove mape doneće mnoge promene u matchmakingu, ranked borbama i Splatfestovima koji počinju u Aprilu.

splatoon_updates

Pokken Tournament (18. mart)

Nedavno smo obeležili 20 godina Pokemon serijala, gde smo usput spomenuli i borilački Pokken Tournament za Wii U. Na ovom Nintendo Directu i nije bilo previše novih vesti vezano za ovaj naslov, jer igra samo što nije izašla. Pričano je malo o online ligama i kastomizaciji trainera (da, i oni su u igri).

Mario i Sonic ponovo na Olimpijadi

Mario & Sonic na Olimpijskim igrama je definitivno postao serijal igara koji već duže vreme obeležava sve olimpijade, što zimske, što letnje. Najnoviji nastavak ove kompilacije sportskih mini igara za Wii U stiže tek 24. juna, dok ćemo Mario & Sonic at the Rio 2016 Olympic Games (da, to je puno ime igre) na 3DS-u videti već 18. marta.

Rio 2016

Veliki update za Mario Maker

Početkom sledeće nedelje 9. marta stiže nam i najveći update za Mario Maker (EmuGlx Review) do sada. Biće dodati novi elementi poput zaključanih vrata i ključeva, koji se pojavluju kada se sakupe roze novčići. Tu je takođe i novi Super Expert mod u kome će igrači pokušati da sa 100 ponuđenih života završe 6 ultra teških nivoa, sa nagradom od 12 Mystery Mushrooms.

Mario Maker

Atlus izdaje novu igru za Wii U

Popularni Atlus poznat pre svega po Persona serijalu dolazi na Wii U sa kompletno novim naslovom Tokyo Mirage Sessions #FE. U pitanju je kompletno nova priča, u Atlusovom JRPG stilu sa poteznim borbama i krafrovanjem oružja. Najviše podseća na mešavinu Atlusovog stila i Nintendove Fire Emblem serije. Na Wii U stiže 24. juna.

TokyoMirage

Monster Hunter Generations

Za 3DS najavljen je CAPCOM-ov Monster Hunter Generations koji napokon stiže i na tržišta izvan Japana.

.. a i ovde se dešava crossover sa Fire Emblem serijalom.

Lost Reavers, nova Bandai Namco igra igra za Wii U

Stiže nam još jedna kompletno nova igra za Wii U, Bandai Namco najavljuje Lost Reavers, free to play, online co-op akcionu igru. Otvorena beta za ovaj naslov startuje 14. aprila, a finalna verzija stiže na Wii U 28. aprila.

Lost Reavers

Novi Kirby za 3DS!

Nintendo Direct završen je najavom skroz nove Kirby igre – Kirby: Planet Robobot. U ovom nastavku Kirby upravlja novim robotskim odelom, Robobot Armor, i baš kao u Super Smash Bros. Kirby može da uzima moći od drugih Amiibo figurica. Recimo Mario figurica daje Kirby-u vatru, Link mač itd… Takođe predstavljena je i nova kolekcija Kirby Amiibo figurica, a sve to zajedno izlazi 10. juna.

Robobot

Bilo je tu još par manjih vesti, a kompletan Nintendo Direct možete pogledati na YouTube-u.