No Man’s Sky je akciona open-galaxy space istraživačka igra u kojoj igrači imaju šansu da na user-friendly način putuju galaksijom realne veličine sa preko hiljadu milijardi solarnih sistema i 18 miliona milijardi planeta (ciljaju da samo jedna desetina planeta ima uslove za zivot), na koje sve možete da sletite, sakupljate resurse, pripremite se vaše sledeće svemirsko putovanje gde ćete sresti nove rase vanzemaljaca (ratoborne ili mirne), trgovce, gusare, policijske snage i drevne ruševine koje kriju tajne o vašem ultimativnom cilju – putovanju do udaljenog centra galaksije gde se krije završnica igre.

Igra nudi dva moda igranja, letenje brodom (koji morate zaslužiti na početku igre, i ako ga izgubite u borbi, ponovo sklopiti od resursa na najbližoj planeti gde se srušite posle bitke) preko galaksije prepune svemirskih AI rasa, i istraživanja planeta u FPS modu gde se možete boriti protiv neverovatno randomizirane flore/faune/AI robota/aliena i sakupljati resurse. Resursi služe za unapređenje osnovnih karakteristika igrača, mogućnosti combat/resource gathering puške, kao i unapređenja vašeg svemirskog broda (npr, crafting boljeg hyperdrive-a koji omogućava duže skokove po galaksiji).

25348817022_017ff6666u1pe9

Sloboda igranja omogućava da sami birate kako ćete da nađete svoju zabavu – da se fokusirate na main storyline (da, igra ima NPC-ove i razgovore i sl.), da budete istraživač (poseta novim lokacijama vam daje resurse), trgovac, svemirski odmetnik, bounty hunter, ili čak da budete isključivo svemirski putnik i nikada ne sletite ni na jednu planetu.

U principu ovo je izuzetno ambiciozan naslov sa open-ended strukturom koja daje igračima šansu da sami nađu svoju način igranja u bogatim RPG/akcionim sistemima i preogromnim gameworld-om kojeg nikako i nikada nećete moći kompletno da istražite.

No Man’s Sky izlazi 22. juna, nedelju dana posle E3 2016, istovremeno za PS4 i PC-u (Steam & GOG). Cena će biti $60, na PC-u samo digitalnom obliku a na PS4 imaćemo i retail release, kao i Limited Edition.

25361261661_3aaa8a761ftunk

lC2rQHI