Nintendo već nekoliko godina ima drugačiji pristup E3 sajmu od Sonya i Microsofta. Nemaju konferenciju koja se održava uživo, već puštaju unapred pripremljeni snimak kao glavnu prezentaciju, nakon koje igre prikazane tamo, igraju u okviru Treehouse Live događaja. Prošle godine je u centru pažnje bio The Legend of Zelda: Breath of the Wild, a ove su spremili mnogo više najava, kako za Switch tako i za 3DS, koji i dalje podržavaju čak i u 2017. godini.

U okviru Spotlight prezentacije koja je trajala nešto manje od pola sata, prikazano je mnoštvo što već poznatih, što potpuno novih igara. Neka iznenađenja ostavljena su za Treehouse Live deo, gde su neke naslove prvi put najavili i odmah nakon toga, igrali!

Xenoblade Chronicles 2 izlazi ove godine

Xenoblade Chronicles je JRPG za Nintendo Wii, koji je bio jedna od najboljih igara iz žanra te generacije. Wii U je dobio Xenoblade Chronicles X, sa boljom grafikom, većim svetom i izmenjenim borbenim sistemom. Na Switch prezentaciji u januaru ove godine najavljen je Xenoblade Chronicles 2, ali igrači su ostali skeptični da će jedan ogroman JRPG kao što je ovaj, zapravo moći i da igraju na engleskom ove godine. Ipak, novi trejler je potvrdio da igra i dalje ima planiran izlazak za 2017. godinu!

Kirby stiže na Switch

Kirby dolazi na Switch, sa sve mešanjem sposobnosti iz Kirby 64: The Crystal Shards! Nakon Kirby and the Rainbow Paintbrush za Wii U, gde se glavnim likom upravljalo crtanjem po ekranu na dodir, nova igra predstavlja povratak klasičnom gejmpleju. Ima podršku za multiplejer do četiri igrača i očekujemo je sledeće godine.

Najavljena Pokémon igra iz glavnog serijala za Switch

Na nedavno emitovanom Pokémon Directu najavljen je Pokken Tournament Deluxe za Nintendo Switch, tuča sa Pokémon likovima inspirisana Tekken gejmplejem. U isto vreme, najavljene su i nove igre iz glavnog serijala, Pokémon Ultra Sun i Pokémon Ultra Moon, koje izlaze 17. novembra za 3DS. Pošto su mnogi priželjkivali glavnu Pokémon igru za najnoviju Nintendo konzolu, tokom Spotlighta su nam potvrdili da na njoj rade i da možemo da je očekujemo za godinu dana ili više.

Metroid se vraća sa čak dve nove igre!

Fanovi su ovo dugo tražili i Nintendo je konačno uradio ono što su i želeli: najavljen je Metroid Prime 4! Praktično nikakvi detalji nisu poznati, osim da na igri ne radi Retro Studios. Ovo bi moglo da bude pomalo i zabrinjavajuće, s obzirom da je Retro zaslužan za neverovatnu evoluciju serijala. Niko nije očekivao da će američki razvojni tim moći da napravi iole kvalitetan prelaz japanske franšize iz dve u tri dimenzije, sa prvom Metroid Prime igrom, a oni su odradili maestralan posao, uporediv sa prelaskom iz 2D u 3D u The Legend of Zelda: Ocarina of Time.

Ali to nije sve, na Treehouse Live događaju najavljen je i novi side scrolling Metroid za 3DS, Metroid: Samus Returns! Ovaj naslov je 2.5D, baziran na Metroid 2 igri, pravi ga Mercury Steam a izlazi 15. septembra.

I Yoshi dolazi na Switch

Nakon Yoshi’s Woolly World za Wii U, imaćemo priliku da igramo novu igru sa ovim junakom na Switchu, sledeće godine. Neki igrači bi rekli da je Wooly World konačno predstavljao povratak kvalitetu Yoshi’s Island sa SNES-a, nadamo se još jednom naslovu u tom rangu.

Fire Emblem sa akcionim gejmplejem izlazi ove godine

Rezultat saradnje između ljudi iza Dynasty Warriors i Fire Emblem serijala je Fire Emblem Warriors. Njihov prethodni projekat bio je Hyrule Warriors za Wii U i 3DS, inspirisan The Legend of Zelda franšizom. Ovo je hack-and-slash igra, sa fokusom na borbu a ne tipičnom Fire Emblem poteznom gejmpleju, koja stiže ove godine.

Prvi DLC za Breath of the Wild stiže ovog meseca

Za sve igrače kojima nije dosta Zelde nakon prelaska The Legend of Zelda: Breath of the Wild, stiže i DLC. Prvi, The Master Trials, izlazi 30. juna a drugi, The Champions’ Ballad, na jesen.

Ove godine izlazi taktički RPG Mario + Rabbids Kingdom Battle

Procureo je još pre početka E3 sajma, a sada smo dobili i gejmplej ovog projekta, nastalog iz saradnje Ubisofta i Nintenda. Mario i družina sa puškama, pa još sa Rabbids likovima!? Zvuči otkačeno ali Mario na X-Com način deluje vrlo zanimljivo. Izlazi 29. avgusta.

Rocket League stiže i na Switch!

Kasnije ove godine, za Switch izlazi i Rocket League, sa uključenim svim dodatnim sadržajem. Biće tu i ekskluzivnih predmeta, kao što su Mario i Luigi kape za vaše automobile. Rocket League je prava igra za često igranje po malo, a uskoro će biti moguće davati golove iz vazduha i napolju!

Rimejk prve Mario & Luigi igre stiže na 3DS

3DS je već imao dve poslednje igre iz serijala, a sada je najavljen i rimejk prve, Mario & Luigi Superstar Saga + Bowser’s Minions. Koristi 3DS Mario & Luigi endžin za animacije i izlazi 6. oktobra za ovu džepnu konzolu, koju i dalje odlično podržavaju i u 2017. godini!

Čudan ali sjajan novi gejmplej iz Super Mario Odyssey

Za kraj Spotlight prezentacije, ostavljeno je najbolje, gejmplej iz Super Mario Odyssey. Počinje tako da pomislite da je ovo novi Monster Hunter ali ne, to je novi Mario, koji koristeći svoju kapu sada može da postane dinosaurus, neki drugi neprijatelj ili objekat!? Obilazićete različite svetove, neke inspirisane i pravim lokacijama, pokušavajući da spasite Peach od… braka!? Glavni hit za ovu godinu, i razlog zašto ćete želeti Switch ako to već nije slučaj, izlazi 27. oktobra.