Dodatni sadržaj za muzičku/ritmičku igru Rock Band 4 izlazi svake nedelje, sa manjim izuzecima. Prošle je za skidanje bio dostupan Dream Theater hit “Pull Me Under”, a ove su izašle dve besplatne pesme, benda Permaband.

Ovaj bend je sastavljen od ljudi koji su deo razvojnog tima CCP Games, koji je najpoznatiji po legendarnoj MMO igri Eve Online. Permaband u svojim pesmama često imaju fore iz ovog naslova.

Ove nedelje su dostupna dva njihova ostvarenja, “Killing is just a means” i “Wrecking Machine“. Oba su Nightmare težine na gitari, što je pretposlednja težina koju pesma može da ima u igri. Danas smo ih igrali i posle par pokušaja, postignut je Full Combo na Expert (X) na obe.

rock-band-4_20170615163756

Full Combo podrazumeva da je pogođeno 100% nota, bez suvišnog pritiskanja strum bara na gitari, što se naziva “overstrumming”. U trenutku kada smo pesme prvi put FC-ovali, tabele (leaderboards) još nisu bile aktivne, pa nismo mogli da proverimo da li je do tada još neko to uspeo.

Ipak, okačili smo klipove na Youtube i u tom trenutku, nije bilo drugih FC klipova, pa su tako naši FC-ovi ovih pesama prvi na svetu, sa video dokazom! Nakon što su tabele proradile, skorovi nisu postavljeni retroaktivno. Da bi bili vidljivi online, pesme smo morali da odigramo ponovo, što se vidi na slici iznad. Znak pored skora označava da je u pitanju FC. Evo i kako to izgleda i zvuči: