Ovogodišnji Gamescom je počeo solidnom konferencijom Microsofta, ali sledećeg dana, tačno za vreme otvaranja kapija najvećeg svetskog sajma video igara, je i Electronic Arts predstavio svoj katalog igara koje će u sledeće pola godine stići u prodaju. Kao što je i očekivano, velikih iznenađenja nije bilo, ali šou je ipak bio vredan čekanja jer smo u njemu videli bolje poglede na nekoliko zanimljivih igara.

 

 

Najveću premijeru imao je Mirror’s Edge: Catalyst. Po prvi put smo videli ceo jedan nivo ove igre i dokaz da će sve najbolje stvari iz originala biti sačuvane, ali naravno, i dosta toga je dobilo velika poboljšanja. Nadamo se da će ova open world igra uspeti da nam zadrži pažnju sa dobrom naracijom i tokom misija kada igra stigne u prodaju 25. februara 2016. godine.

Ako vam se parkour ne sviđa, letenje u Battlefront-u će vam sigurno privući pažnju. Tome se i nada DICE koji je predstavio novi mod igranja „Fighter Squadron“ u kojem će se sukobiti 20 igrača na nebima iznad svih planeta koje će biti deo Star Wars Battlefront-a. Ako niste raspoloženi ni za igre iz prvog lica ili letenje, jedino što vam preostaje su automobili. Na svu sreću EA sprema novu Need fop Speed igru koja će proslaviti 21. godinu postojanja ove poznate franšize.

 

 

Ostale igre koje nam uskoro stižu su Sims 4 (dobija ekspanziju „Get Together“), Garden Warfare 2 (dobija preorder content vezan za Mass Effect franšizu), Star Wars: The Old Republic (još malo i moći ćemo zaigrati besplatnu ekspanziju „Knights of the Fallen Empire“), Fifa 16 , kao i indie igra Unravel.