Nekada davno, dok smo još bili mladi, lepi, ludi i sa prstima koji su mogli da ukucaju bez greške i najkomplkovaniji MK3 fatality, znalo se kako gaming treba da izgleda! Čvrsti temelji gaming industrije bazirane na konzolama su bili zasnovani na uverenju da je sam Veliki A’tuin naredio da se na svakih nekoliko godina sve resetuje. Install base je padao na nulu, igrači su morali da ulože dosta novca u novi hardver koji je imao dugačak životni vek, a developeri su morali da redovno napuštaju svoje alatke i da se sa mukom pripreme za dolazak novog (ponekad veoma kompkikovanog) hardvera. I mi smo to voleli, i nismo želeli da se to promeni iako je maltene kompletan ostatak tehničke industrije prešao na iterativni pristup gde su se lokalni/cloud servisi i softver “odvojili” od hardvera koji je izlazio u boljim i boljim formama u brzim intervalima.

Vreme je došlo da se i gaming prebaci na modernu formu upgrade-a hardvera, dok će softver ne samo postati forward&backward compatibile zahvaljujući X86 platformi koju su Sony i MS prihvatili, vec će po svemu sudeći MS prebaciti sve više Xbox brenda na Windows 10 PC sisteme u svojevrsnom “obrnutom Steambox” potezu. Ovogodišnji E3 sajam će obeleziti ne samo ove velike promene u gaming industriji industrije, već naravno i dosta novih igara kako za klasičan gaming tako i za VR od strane developera koji su se sada totalno privikli na moderni konzolni hardver. Bice ovo dobar E3! …also, Nintendo i Konami će doci na E3 sa po jednom igrom.

Kao i svake godine, EmuGlx poziva sve članove svog community-a da se okupe na IRC chatu i zajedno proprate sve velike pres konferencije. Chatu možete pristupiti preko standardnih IRC klijenata [#EmuGlx @ irc.newnet.net], a ako nećete da se zamlaćujete sa IRC-om možete iskoristiti jednostavni java web applet: Official EmuGlx chat page

 

Raspored E3 2016 konferencija po našem vremenu:

Electronic Arts – NEDELJA 12. JUN @ 22h
Bethesda – PONEDELJAK 13. JUN @ 4h ujutru
Microsoft – PONEDELJAK 13. JUN @ 18:30
PC Gamer – PONEDELJAK 13. JUN @ 21h
Ubisoft – PONEDELJAK 13. JUN @ 22h
Sony – UTORAK 14. JUN @ 3h ujutru

p0L9Msc

E3 konferencije možete pratiti uživo na sledećim linkovima (Will be updated):

General E3 Streams [will be heavily updated]:
https://gaming.youtube.com/e3 [hosted by Geoff Kheily]