Nova generacija konzola je lansirana, i pošto sada znamo sve o njihovom hardveru, cenama, launch datumima, operativnom sistemu i online servisima, vreme je da se informišemo o IGRAMA. Sony i Microsoft će morati da prikažu koje igre nas očekuju u sledećih godinu i po dana, a Nintendo će pokušati da dokaže da njihove prastare franšize mogu naći uspeha i na njihovoj posrnuloj konzoli. Naravno, uvek postoji šansa da će neko od 1st/3rd party developera uspeti da prikaže nešto neviđeno i veoma zanimljivo, mada kako stvari stoje biće ovo E3 prepun “očekivanih” igara. Jedina stvar koja zaista moze dugoročno da utiče na izgled igračke industrije moze doći iz Sonija koji će prezentovati više planova o svom PlayStation Now servisu za streaming igara preko Interneta (sve njihove konzole, tableti, televizori i ostali uređaji koji mogu bežično da se sinhronizuju sa DS3 i DS4 kontrolerima), kao i njihova VR platforma koju predvodi Project Morpheus headset (mada mislim da će više vesti o tome biti ostavljeno za Gamescom). Sve u svemu, good times are ahead za sve konzole!

Ovogodišnji Electronic Entertainment Expo – E3, najveći godišnji sajam elektronske zabave će se održati kao i uvek u Los Angelesu, od 10. do 12. juna, a vremena održavanja najbitnijih konferencija su sledeća (vremena su u našoj vremenskoj zoni)

Microsoft E3 keynote
9. JUN @ 18:30

Electronic Arts E3 keynote
9. JUN @ 21:00

Ubisoft E3 keynote
10 JUN @ 00:01 AM

Sony E3 keynote
10. JUN @ 03:00 AM

Nintendo (Digital Event)
10. Jun @ 18:00

Konferencije će kao i svake godine biti moguće pratiti uživo preko sledećih sajtova: Gametrailers (preshow, konferencije, razgovori između konferencija, dnevni osmočasovni showfloor livestream), Gamespot (konferencije, dnevni osmočasovni showfloor livestream), IGN (konferencije).

Na EmuGlx sajtu E3 2014 će biti kompletno ispraćen u vidu detaljnih reportaža nakon svih konferencija. Takođe, kao i svake godine EmuGlx community sa EmuForuma će se okupiti na EmuGlx live chat kanalu, gde će se uživo komentarisati o svim dešavanjima. Za više informacija o aktivnosti EmuGlx zajednice u toku E3 sajma posetite zvaničnu temu na EmuForumu.