Na The Game Awards ceremoniji, Nintendo je završio sa najvećom nagradom večeri, za igru godine. Naravno, ne tako iznenađujuće, nova Zelda je dobila ovu prestižnu nagradu, a nešto kasnije smo dobili trailer za novi DLC, The Champion’s Ballad. Najbolja vest nakon toga je bila ta da je DLC bio dostupan već odmah tada, a mi smo iskoristili priliku da što pre zaronimo u isti i osetimo čari novih dodataka, side questova i novog main questa.

Kao što smo već napomenuli, za razliku od prvog DLC-a, The Champion’s Ballad je nešto konkretniji dodatak za ovogodišnju igru godine. Dobićemo neke standardne dodatke kao što su par sedla za konje, ali da naglasimo, ne mogu se koristiti apsolutno na svakom konju, ali da na većini. Ancient Horse Saddle i Bridle Set ćete dobiti završavajući sporedne kvestove. Za razliku od dosadašnjih realizacija ovakvih kvestova, za ove predmete će vam biti potrebno da obradite pažnju na chestove koji su raštrkani po mapi. Nije kao da će biti neki veći problem dobiti ih, ali je dobro napomenuti da za svaki chest je potrebno da detaljno pročitate njegov opis, jer svaki deo ovih setova je posebno ”upakovan” u različite chestove. Pored sporednih kvestova i sjajnog novog glavnog kvesta, pri završavanju ovog DLC-a ćemo dobiti i jedno poprilično neočekivano i lepo iznenađenje, koje je krasilo TGA DLC Trailer.

Najbitnija stavka ovog DLC-a je naravno The Champions’ Ballad quest. Početak ovog kvesta je poprilično zanimljivo osmišljen. Počinjete sa istog shrinea kao na početku igre, ali sada imate moćno oružje koje ubija sve protivnike samo jednim udarcem. Ali tu postoji caka, jeste da vi ubijate neprijatelje jednim udarcem, ali oni imaju aposolutno istu moć dokle god nosite ovo oružje. Tako da je borba totalno drugačija nego u originalnoj igri, ili vas makar tera drugačije da razmišljate. Nakon što očistite sve neprijatelje sa početnog platoa, samo sa oružjem koje ih ubija iz prve, otvoriće vam se novi questovi koji opisuju događaje i vraćaju četiri šampiona koje su susreli Zelda i Link pre više od 100 godina od dešavanja u originalnoj igri. Ukupno će vam biti otključana 16 novih shrineova koje trebate rešiti, a za njihovo pronalaženje je potrebno da se malo vodite vizualnim tragovima i istraživanjem. Bossovi koji će se pojavljivati su neki stari koji su malo modifikovani, zahtevajući od vas drugačiju taktiku i prilaz.

Nakon što ih sve rešite, otključaće vam se posledji Dungeon i poslednji boss, pre nego što dobijete ultimativnu nagradu, The Master Cycle Zero. Da, ovo je nešto šta totalno ne upada u smisao Zelda igara, ali Link dobija motor koji kao gorivo koristi vaše ajteme iz inventara. Ultra brzo prevozno sretstvo će vam dozvoliti da istražite sve delove mape koje ste zapostavili do sada, samo se potrudite da imate dosta stvari u svom invertaru.

Za razliku od prvog DLC-a, The Champions’ Ballad je dosta konkretniji dodatak, ali ponovo ne nešto šta bi nas oborilo s’nogu kao osnovna kampanja. Za završetak vam je možda potrebno nešto više od 10 časova u igri, sve u zavisnosti kakav prilaz borbi ćete imati. Za sada nismo dobili ono čemu smo se nadali, a to je nastavak priče ili makar dešavanja nakon završetka originalog questa. Možda ćemo to dobiti sledeće godine kada Nintendo shvati da su fanovi željni još Linkovih avantura, a do tada nam ostaje da strpljivo čekamo sveže novosti.