Kada smo pisali recenziju za Splatoon 3, dali smo igri dosta visoku ocenu ali smo napomenuli da igra previše liči na Splatoon 2, pa čak, i na Splatoon 1 (sa WiiU-a). E pa, Nintendo verovatno nije razumeo našu recenziju pa su zaključili da želimo još više stvari iz starih Splatoon igara. Baš ovo smo i dobili u ovom prvom talasu Expansion Pass-a.

I to je sve?

Expansion Pass košta ukupno $25 i sastoji se od dva DLC-a. Drugi DLC, Side Order, koji će izaći kasnije ove godine nam donosi nov obećavajući mod i možda nastavak single-player kampanje.
Dok čekamo taj drugi DLC, treba da se zadovoljimo sa ovim što imamo u prvom DLC-u. A šta to imamo. Imamo novi skin za hub-world. Da, to je to!

U pitanju je Inkopolis Plaza, grad (hub-world) iz prve Splatoon igre. Ako ste ikada igrali prvu Splatoon igru ili želite da vidite kako je hub-world nekada izgledao, ovo vam je šansa da to iskusite. Inkopolis Plaza lepo izgleda, baš kao i Inkopolis Square (Splatoon 2) i Splatsville (Splatoon 3). Ali baš kao i druge hub-zone, nema mnogo koristi od njih.

I šta možemo da radimo u ovoj novoj (staroj) hub-zoni!

Ništa! Apsolutno nema ni novih oružja, odeće niti novih arena. Hub-zona služi da se prošetate od jednog moda do drugog, a ovo već možete da radite iz glavnog menija što gotovo svi Splatoon igrači uveliko rade… Dobro, možete da se šećkate i šmekate šta drugi igrači nose od odeće i onda da to naručite. Osim toga… da, nema mnogo poente. Mnogo je lakše samo iz glavnog menija.

Takođe, u Inkopolisu možete da sretnete i tadašnje voditeljke Callie i Marie. Na određene dane, možete čak da gledate njihove koncerte. Ovo je slatko ali, uopšte ne doprinosi gameplay-u.

I mikrotranzakcije!

Nintendo još uvek nije uveo prave mikrotanzakcije u Splatoon 3 (iako su najavili da hoće) ali dodatak koji dobijete uz ovaj DLC dosta liči na jedan Begginer’s Starter Pack. Kupovinom Splatoon 3 Expansion Passa automatski dobijate 123,000 ticketa kao i vaučer za svako od 14 pića koja vam daju sitne benefite tokom online borbi. Ovo je verovatno dodato kako bi se smanjo backlash za tako malo sadržaja.

Čekaj, zar nije bio dobar single-player mod u Splatoon 1?

Čim sam stigao u Inkopolis, prvo što mi je palo na pamet je bilo “Da li su bar ostavili onaj sjajan single-palyer-mod iz prvog dela”? Nisu! Dobićete upozorenje da ne zalazite u ćumez gde je nekada stojao šaht preko koga ulazite u single-player mod, ali ovde samo stoji NPC koji će vam nabaviti dodatnu odeću koju vidite na drugim igračima.

Tanko

U trenutku pisanja, apsolutno ne vredi kupovati Expansion Pass. Iako Inkopolis lepo izgleda, ne dodaje ništa što bi moglo da začini ili unparedi gampely postojeće Splatoon 3 igre. Osim ako ste vrlo nostalgični za prvom Splatoon igrom ili verujete da će Side Order DLC biti vredan kupovine, bolje sačuvajte pare i sačekajte da sav sadržaj izađe.


Ovaj DLC nam je poslao Nintendo preko distrubutera CD Media