Kada neka igra po svom izlasku izazove nezadovoljstvo kod fanova širom sveta, veoma teško može povratiti poverenje nazad. U većini slučajeva, ako igra ispravi svoje probleme preko zakrpa i DLC paketa u prvih godinu dana na tržištu, te izmene ne uspevaju da privuku novu publiku, već one budu viđene uglavnom samo od strane sve manjeg i manjeg broja fanova koji nisu odustali od igranja. Veoma malo igara zaista uspe da dobije novu šansu kod fanova koji su odustali od originalne igre, nezadovoljnih igrača koji su aktivno odbijali da igraju originalni produkt, kao i kod novih igrača koji nisu uopšte bili privučeni starom igrom.

Od mnogobrojnih igara koje su definitivno zaslužile novu šansu za bolje predstavljanje fanovima širom sveta, mnogi su priželjkivali da akciona-avantura DmC: Devil May Cry dobije brzo reizdanje na nextgen konzolama. Na svu sreću, ovog marta Ninja Theory je ispunio tu želju i na tržište izbacio igru koja ne samo da ispravlja mnoge greške originala, već i nadograđuje tehničke karakteristike igre koje su razočarale vlasnike starih konzola.

 

U originalnom opisu DmC: Devil May Cry igre smo rekli da je ovaj reboot na veoma unikatan način predstavio DMC franšizu novim fanovima, sa novim Danteom i avanturom smeštenu u realnom svetu koji se našao pod nevidljivom invazijom demona koji su preuzeli kontrolu nad medijima, politikom, bankama i prehrambenom industrijom, trujući nas na svakom koraku. Posle susreta sa svojim davno nestalim bratom Virgilom, Dante kreće u opštu ofanzivu koja će ga povesti put mnogih delova paralelne dimenzije Limbo gde demoni vladaju.

Nova verzija igre DmC Devil May Cry: Definitive Edition predstavlja najbolju verziju igre koju možete odigrati, čak i bolja od stare PC verzije koja je fanovima nudila bolje tehničke preformanse. Pored 1080p rezolucije i 60 frejmova u sekundi na PS4 i Xbox One konzolama, ova verzija igre donosi i kompletan rebalans cele singleplayer kampanje, sve stare DLC misije, skinove, kao i novi mod u kojem možete voditi Virgila kroz njegov „Bloody Palace“.

DMC DE 03

Gameplay dodaci se ne završavaju rebalansom, već dotiču i dosta noviteta – manuelni Lock On mode je poboljšan i veoma koristan, Turbo mod omogućava 20% brži gameplay, nekoliko najpopularnijih PC modova je ubačeno u igru, jedna nova težina igre je dodata, „Must Style Mod“ u kojem Dante mora imati makar „S“ style score da bi uopšte mogao da ošteti protivnike, i još nekoliko zanimljivih dodataka za iskusne DMC igrače. Pun spisak izmena se može videti ovde.

DmC: Devil May Cry je bila igra vredna igranja i u svojoj originalnoj formi (pogotovo ako ste je igrali na PC-u), ali njeno Definitive Edition izdanje je pretvara u naslov koji morate odigrati ako ste fan akcionih igara. Igra izgleda odlično, priča je zanimljiva, a noviteti u gameplayu daju šansu iskusnim fanovima ove franšize da se vrate u akciju sukobljeni sa novim i težim izazovima. Nažalost, DmC Devil May Cry: Definitive Edition je izašao samo na nextgen konzolama, ostavljajući PC fanovima jedino mogućnost da igraju originalnu verziju koja nema pristup novim gameplay izmenama.

DMC DE 04

Zbog loše prodaje originala i velikih marketinških problema koje je Ninja Theory doživeo pre puštanja u prodaju poslednje DmC igre, veoma teško možemo zamisliti da će Capcom dati dozvolu da se napravi nastavak ove avanture. Ali čak i ako nikad ne dobijemo nastavak, DmC Definitive Eddition definitivno zaslužuje da bude odigran. A što se starih fanova koji odbijaju da prihvate DmC tiče, Capcom će pokušati da ih zadovolji ovog leta kada će na nextgen konzolama izaći Definitivna Verzija igre Devil May Cry 4 koja će pored svih starih modova igranja imati i novi chapter priče koji će pratiti Virgila (detalji o tome su za sada i dalje nepoznati).

DmC Devil May Cry: Definitive Edition (PS4)
  • 8/10
    EmuGlx Score - 8/10
8/10

Finalni utisci

DmC je bila igra sa ogromnim potencijalom kada se pojavila, a sada nekoliko godina kasnije developeri iz Nindja Theory-a su je dodatno poboljšali i optimizovali za odličan rad na novim konzolama. Ako do sada niste odigrali ovu standalone avanturu novog Dante-a, učinite sebi uslugu i uživajte u jednoj od najboljih akcionih igara u ovoj deceniji.