Disney Infinity 3.0 je načinio svoj debi na svetskoj sceni pre nekoliko nedelja, tako što je ovaj put igrače poveo kroz neverovatan svet Star Wars univerzuma. Sistem dodatnih misija, to jest expanzija, za Disney Infinity 3.0 dolazi u obliku Play Set-a. Oni se sastoje od dve figure, novih likova sa kojima možete igrati i nove, odvojene kampanje koje su vezane za te karaktere. Starter Pack je došao sa kampanjom pod nazivom Twilight of the Republic koji smo pomenuli u našem opisu. Na izlasku same igre, drugi Play Set pod nazivom Rise Against the Empire je izašao kao PS4 ekskluziva, ali krajem septembra, odnosno početkom oktobra, pojavio se i za ostale platforme. Sistem igranja je ostao isti, iz Play Set-a je potrebno staviti figuru koja “sadrži” kampanju na srednjem mestu na bazi i jednog od dva karaktera koje dobijate uz ovaj paket i započinjete vašu avanturu.

Rise Against the Empire sadrži nezaboravne momente iz originalne Star Wars trilogije. Sa pakovanjem dobijate Luke Skywalker-a i Princezu Leia Organa kao karaktere sa kojima možete igrati. Ukoliko odlučite da proširite vašu kolekciju, od samog početka možete igrati i sa figurama Han Solo-a i Chewbacca-e. Okruženje u ovoj kampanji će obradovati nostalgičare ove franšize jer prati filmsku trilogiju po mestima misija koje igrate, kao i po pratnji originalne muzike iz filma. Tu su nezaboravna mesta sa planeta Tatooine, Hoth i Forest Moon of Endor. Pored planeta posetićete i The Death Star, Jabba-inu palatu kao i još znamenitih mesta originalne trilogije, a tu je i finalna bitka kada trebate da uništite ogromne AT-AT-ove kako bi spasili bazu pobunjenika… Gameplay je ostao isti, kao i kontrole karaktera i šema komandi. Ukoliko želite da igrate sa ostalim “crossover” karakterima, potrebno je da nađete njihov coin na nivoima i započnete avanturu sa vašim sporednim omiljenim likom ili nastavite odakle ste stali. Zanimljivo je da je u ovom Play Set-u moguće igrati kao i Darth Vader, iako je vaša osnovna misija da uništite njegovo carstvo i vratite mir u Galaksiju. Ipak, igranje sa glavnim negativcem celokupne trilogije i same franšize donosi neko čudno zadovoljstvo, dok moćima sa mračne strane uništavate vaše neprijatelje.

Toy Box ćete obogaćivati sa svakom pređenom misijom, tako da će vam u opticaju biti nove igračke za pravljenje vaših ličnih nivoa i avantura. Skoro svaki neprijatelj, predmet ili objekat koji sretnete, uništite ili ubijete će vam biti otključan u Toy Box modu, a naravno tu su i collectibles, kojima možete obogatiti vašu virtuelnu kuću u tom modu igranja.

Iako svaki Play Set košta nešto više od polovine osnovne igre, po količini sadržaja i te kako vredi, a za ljubitelje Star Wars franšize predstavlja nešto što moraju da odigraju, preuzmu kontrolu nad poznatim scenama iz filmova i spase galaksiju. Ovo je drugi od tri Play Set-ova koji treba da se pojave na tržištu i koji obrađuju Star Wars franšizu, a sledeći će biti povezan sa početkom nove trilogije koja se pojavljuje u bioskopima krajem godine. Budite uz EmuGlx i očekujte opis i tih dodatnih misija kao i likova sa kojima možete igrati po izlasku.