Stiže nam još jedna igra inspirirana izuzetno popularnom anime serijom. Naruto to Boruto: Shinobi Striker donosi malo drugačiji pristup od uobičajenih VS borilačkih igara sa kakvim smo se sretali do sada. Igrači u ekipama od po četvoro mogu da se takmiče sa drugim timovima online. 4 v 4 borbe sa po osam nindži koji se makljaju u isto vreme ne zvuči loše ali da li su autori iz studija Soleil uspeli da naprave kvalitetan naslov?

Naruto igre tradicionalno ne mogu da se pohvale preteranom dubinom sa kakvom se srećemo u klasičnim VS fighterima. Definitivno vam neće trebati sati da bi ste masterovali tehnike, sve je veoma jednostavno za laku “pick up and play” zabavu. Ipak Naruto igre iz Storm serijala su i pored toga nudile sasvim dovoljan izazov da budu kompetetivne u online okruženju i sukobima sa drugim igračima. Shinobi Striker definitivno nije na tom nivou – borba je baš uprošćena i repetativna. Brzi napadi, jaki napadi i projektili, uz slobodno kretanje po 3D prostoru veoma podsećaju na pristup koji su imale Dragon Ball Z Xenoverse igre, i upravo sa tim naslovima je lakše uporediti Shinobi Strikera nego sa prethodnim Naruto igrama.

Specijali koje likovi mogu da izvedu i nisu brojni, po dva po karakteru, a nakon njihovog korišćenja potrebno je vreme da prođe cooldown period – nalik MOBA igrama ili Overwatchu. Ovo je posebno iritantno pošto ćete te specijalne napade tokom cele igre koristiti većinu vremena pre nego slabije osnovne poteze. Da stvari budu gore ne postoji skoro nikakav sistem counterovanja ili parry da malo ukomplikuje stvari i doda nekakav balans, tu je samo blok koji i ne radi toliko sjajno. U većini slučajeva popićete sav damage koji vam protivnici upute.

Kamera i kontrole su vrlo trapavi, iako nisu toliko loši da bi okarakterisali igru kao skroz polupanu, čudno je da kontrolama kretanja nije posvećeno malo više pažnje u jednoj igri gde je fokus na pozicioniranju u 3D terenu i kompetetivnim online arena style okršajima. Ako ništa drugo zbog jednostavnijeg vizuelnog stila igra makar radi u 60fps na svim sistemima, pa dobra animacija kud i kamo nadoknađuje nešto trapavije kontrole.

Ipak i pored svih nedostataka fanovi Naruto anime serije i mange ne bi trebalo da propuste ovaj naslov jer makar nudi nešto drugačije posle brojnih veoma sličnih igara inspirisanih ovom franšizom. Dosta pažnje posvećeno je velikom izboru likova, customizaciji i pravljenju originalnih nindži. “Inspiracija” Xenoverseom se vidi na svakom koraku. Iako je ovo Naruto igra (ignorisaćemo da sin Boruto postoji) lik koga sami kreirate biće centralni deo priče koja se odvija kroz scenarija prepuna grind borbi. Takođe nećete proći kroz mnogo puta ispričane Naruto storyline-ove iz serije – ako želite da ispratite priču animea i mange bilo koja druga Naruto igra uradiće bolji posao. Misije i questovi su brojni i odvijaju se u VR Areni gde možete igrati solo ili u co-opu sa drugima protiv talasa protivnika, sakupljati predmete, boriti se sa bossevima itd.

Iako Naruto igra posvećena isključivo online-u ne zvuči loše u teoriji, ovo definitivno nije najbolji način da se ta ideja realizuje. Shinobi Stikers pokušava da bude svašta u isto vreme ali ništa od toga nije ispalo sjajno. Da progledaju kroz prste svim ovim nedostacima i ulože desetine i desetine sati neophodnog grinda u ovaj naslov definitivno moći će samo najvaterniji fanovi serije, svi ostali verovatno nisu ni otvorili ovaj opis.

 

Naruto to Boruto Shinobi Striker (PS4 Pro)
  • 6.5/10
    EmuGlx Score - 6.5/10
6.5/10

Finalni utisci

Iako Naruto igra posvećena isključivo online-u ne zvuči loše u teoriji, ovo definitivno nije najbolji način da se ta ideja realizuje. Shinobi Stikers pokušava da bude svašta u isto vreme ali ništa od toga nije ispalo sjajno. Da progledaju kroz prste svim ovim nedostacima i ulože desetine i desetine sati neophodnog grinda u ovaj naslov definitivno moći će samo najvaterniji fanovi serije.