Posle pada WCW-a industrija profesionalnog [entertaiment] wrestling-a je ostala sa samo jednim velikim igračom, WWE-om, koji je tokom dve decenije uspeo da protraći većnu dobre volje koju su imali tokom poznatog Monday Night Wars perioda. Odlične priče unutar i van ringa, odličan wrestling, tenzija i dugački buildup-i su se svi pretvorili u mlak preproduciran proizvod gde wrestleri moraju da 100% prate predvidljive scenarije koje pisu robotski neinspirisani autori.

Sa minimalnom konkurencijom van USA [Meksiko, Japan i jako male indie US promocije], prosle godine se poklopilo nesto veoma čudno. Velik broj talentovanih wrestlera se našao bez ugovora, i posle odlične self-promocije kod fanova uspeli su da organizuju indie PPV event za kojeg je karte kupilo 10 hiljada fanova [All In, Sept 2018]

Posle tog event-a bilo je jasno da “All Elite” ekipa wrestlera [Young Bucks, Cody Rhodes i Kenny Omega] imaju zlatnu koku, i uz pomoc Tony Khan-a [sin milijardera, sportski manager, i zivotni fan wrestlinga] su oformili ALL ELITE WRESTLING promociju i objavili da ce se fokusirati na tag team wrestling, women wrestling, i vrhunske in-ring meceve uz pomoć rostera koji će pozvati mali broj veterana, velik broj iskusnih indie wrestlera, i značajan broj talentovanih novajlija. Headliner im je od starta bio legendarni Chris Jericho, koji se odmah sa uživanjem bacio na heel promoe.

Tokom 2019 godine odrzali su samo četiri PPV eventa sa kojim su predstavili svoj proizvod i pokrenuli prve storyline-ove. Svi show-ovi su bili fantastični, odlični mečevi i buildup ka prime time TV show-u za koji su obezbedili spot na TNT kanalu koji je pre dve decenije bio dom WCW-a. Njihov dolazak je totalno razmrdao profesionalni wrestling u USA i svetu, sa ogromnim posetama i gledanošću svakog PPV-a uspeli su da nateraju da se WWE uozbilji, plate i pogodnosti svih US wrestlera su preko noći postali mnogo bolji, i po prvi put posle mnogo vremena WWE je počeo da više brine o svom proizvodu.

Catch up – AEW do sada u 2019:
Maj – Double or Nothing PPV – highlight: Cody vs Dustin brat protiv brata!
Jun – Fyter Fest, besplatan mini PPV, highlight: Cody vs Darby
Juli – Fight for the Fallen, besplatatan mini PPV
Avgust – All Out PPV, highlight: Lucha Bros vs Young Bucks

Za svega par dana, sredom uveče [četvrtkom rano ujutru kod nas] će krenuti u full redovni rad na TNT kanalu, sa dvosatnim AEW Dynamite show-om svake nedelje!

Kod AEW-a sami wrestleri su odgovorni za svoje promoe, sami su odgovorni za odličnu in-ring akciju, AEW aktivno promoviše fantastičan tag team [Lucha Bros, Young bucks, LAX, Best friends…] i women wrestling [Nyla Rose, Brit Baker, japanke], a prisustvo novajlija [Darby, Jungle boy…], indi veterana [Kenny Omega, Janella, Chris Daniels…] i starih legendi [Jericho, Cody] su napravili miks koji je veoma zanimljiv za gledanje! U backstageu imaju dosta WCW veterana, doveli su Jim Ross-a i Tony Schivone-a da im budu komentatori, i u narednom periodu će se [kao i do sada] razbijati u ringu da privuku što vecu početnu gledanost!

Ko je davno pratio wrestling u zlatno doba WCW  vs WWE, Monday Night War-a, sada je savršeno vreme da se vratite! Sa svega par PPV-ova ćete biti kompletno up-to-date!