Kada je SEGA pre par meseci objavila svoj prvo-aprilski video u kojoj je Yakuza igra prikazana sa neočekivanim turn-based sistemom borbe, mnogi su se nasmejali i pomislili da je to samo dobra šala. Ali, istina se ipak krila u tom snimku!

SEGA je upravo najavila da njihov poznati dizajner i rešiser Toshihiro Nagoshi već uveliko završava rad na sedmoj centralnoj Yakuza igri koja će se pojaviti u prodaji početkom 2020. godine! Posle velikog završetka priče o dopadljivom gangsteru Kazuma Kiryu u prethodnoj Yakuza 6 igri, sedmica će se okrenuti novom protagonisti Ichiban Kasuga-i koji će svoje nove avanture iskusiti u gradu Jokohami. Najveća promena u odnosu na prethodne delove će biti potpuni prelazak na turn-based borbe, a developeri tvrde da će sa ovim pristupom osvežiti franšitu i ponuditi igračima mnoge nove zanimljive izazove.

Yakuza 7: Whereabouts of Light and Darkness (što je grub prevod originalnog japanskog naziva igre) će stići u prodaju ekskluzivno samo na PlayStation 4 konzoli 16. januara  2020. godine u Japanu. Prilagođena verzija igre za zapadna tržišta za sada uopše nije najavljena, a sudeći po ranijim igrama, verovatno je možemo očekivati tek tokom 2021. godine.