Iako su mnogi već otpisali Witcher 3 kao igru koja kao i mnoge stare multiplatform igre neće dobiti softversku zakrpu koja će joj omogućiti da iskoristi potencijal jačeg PlayStation 4 Pro hardvera, to se ipak nije desilo. Poljski studio CD Projekt Red je izdao patch 1.50 u kojem ova ogromna i prelepa igra najzad dobija mogućnost da se pokaže dobro i na 4K ekranima.

Naime, igra se na Pro konzoli renderuje u 2160p rezuluciji pomoću naprednog “checkerboard” renderinga, sa par poboljšanih sekundarnih efekata (bolje izfiltrirane teksture pod niskim uglovima i sl) koju čine sliku primetno lepšom i oštrijom nego ranije. Vlasnici Pro konzola koji imaju običan 1080p ekran će takođe osetiti poboljšanja u vidu drastično oštrije slike koja je dobijena automatskim smanjivanjem 4K rezolucije u 1080p (što pored svih ranije navedenih poboljšanja takođe dodaje i dodatni anti aliasing efekat smanjenja krzavosti ivica objekata  na ekranu).

Witcher 3 će sličan 4K mod dobiti i uskoro na Xbox One X konzoli kada se ona pojavi u prodaji tokom ovog novembra.

Ako do sada niste igrali sada već legendarni Witcher 3, pročitajte našu recenziju u kojoj smo na kraju napisali da je ovo naslov “o kome će se pričati godinama i koji će postati reper za sve ostale nadolazeće open world i role-playing igre.” U protekle dve godine, ovo se i obistinilo.