Iako posle dvogodišnjih mini-vesti koje je Xbox širio u javnost maltene znamo sve detalje nove Xbox Series X konzole, i dalje smo u velikoj nepoznanici što se tiče igara koje će stići na ovu moćnu kućnu konzolu. Ali i to će se najzad promeniti ovoga četvrta kada će Xbox Studios održati svoju dugo čekanu prezentaciju na kojoj će biti predstavljene interne (1st party) igre koje sam Microsoft pravi. Od igara se itekako očekje novi pogled na Halo, a tu će sigurno biti i igre iz drugih Xbox studija kao što su nexgen Forza, Everwild iz Rare-a, i nadamo se još puno toga.

Za razliku od PlayStation fokusa na nextgen-only igre koje neće moći raditi na trenutnim konzolama, šef Xbox-a Phil Spencer je potvrdio da će njegovi studiji u narednih par godina biti fokusirani na multi-generacijske igre koje će raditi na svim trenutnim platformama koje Xbox podržava – Xbox One, Xbox Series X, PC i predstojeći Xbox Series X (a velike su šanse da ćemo dobiti i jeftiniji Xbox Series X, poznatiji pod kodnim imenom Lockhart).

Xbox Games Showcase će biti održan ovog četvrtka u 18h i trajaće sat vremena. Livestream će se moći pratiti na svim popularnim video streming servisima (po prvi put bez Mixer-a koji se gasi jedan dan pre premijere ove prezentacije).