Ovogodišnja megahigt igra Uncharted 4 (EmuGlx review) je pored svoje nezaobilazne singleplayer kampanje donela mnoga poboljšanja i u svom veoma zabavnom multiplayer-u – mogućnost kupovine opreme tokom trajanja mečeva, korišćenje mističnih artifakata koji mogu veoma brzo da preokrenu tok bitke, kao i pozivanje NPC boraca da pripomognu u okršajima. Ovaj miks novih osobina MP-a je doneo do veoma dobre reakcije javnosti, ali ipak jedan dao fanova je i dalje žalio za danima kada su na Uncharted 2 i Uncharted 3 serverima mogli da uživaju u dosta jednostavnijim bitkama. Upravo zbog takvih fanova je studio Naughty Dog upravo predstavio novi online plan koji u igru dodaju potpuno podršku za klasični Uncharted multiplayer!

Opcioni “Classic Mode” izbacuje iz U4 MP-a sve novine, ostavljajući igračima igru sa kojom mogu da se fokusiraju ono što je učinilo U2 i U3 multiplayer toliko dobrim – brzo kretanje kroz mnoge vertikalne mape i fokus na dobru kontrolu nad oružjem. Nema više radara, in-game radnje, mističnih artefakata i NPC boraca, a teška oružija (raketni bacači i sl) će i dalje biti prisutna, ali u formi opreme koju igrači moraju sami da pronađu po mapama.

uncharted-4-classic-mode

Svi vlasnici Uncharted 4 igre će ovog vikenda moći učestvovati u otvorenom beta testu ovog novog online moda igranja, a Naughty Dog planira da posle završenog balansiranja zauvek ostave ovaj mod dostupnim za svakog ko želi da ga isproba.

Poslednji besplatni DLC  “Bounty Hunters” je izašao još u septembru, donoseći sa sobom novu MP mapu i par drugih novina. Naughty Dog i dalje nije objavio planove oko najavljenog moda za kooperativno igranje kao i singleplayer DLC misiju o kojoj ćemo sigurno čuti ponešto tokom ovogodišnjeg PlayStation Experience sajma u ranom decembru.