Shared-space third person shooter The Division je u zadnje dve godine uspeo da privuče 20 miliona igrača, od kojih čak pola miliona njih je provelo preko 400 sati oslobađajući napušteni New York od raznoraznih bandi i boreći se u veoma napetim”Dark zonama”. Iako prvi Division još uvek nije dostigao svoju završnicu, i igrači čekaju još dodatnog content-a koji je Ubisoft najavio, ovaj veliki izdavač se već sprema za dolazak naslednika. Tom Clancy’s The Division 2 će opet praviti talentovani švedski tim Massive Entertainment koji će za potrebe ove igre koristiti svoj poboljšani engine Snowdrop koji je i u originalnoj igri izgledao prelepo. Kao i kod drugih velikih Ubisoft igara, Massive neće biti jedini tim koji će raditi na igri. Pomagaće im čak pet drugih studija (Ubisoft Reflections, Red Storm Entertainment, Ubisoft Annecy, Ubisoft Shanghai i Ubisoft Bucharest)!

Developeri obećavaju da će u nastavku iskoristiti sve što su naučili u zadnje dve godine, ali prve konkretne detalje o igri ćemo saznati za tri meseca kada počne ovogodišnji E3 2018 sajam u Los Angeles-u. U međuvremenu, stari Division će u narednim nedeljama dobiti podršku za 4K rendering na Xbox One X konzoli (što je već prisutno na PS4 Pro harveru) i novi content patch koji će nagraditi igrače sa nagradama koje će biti prenešene i u Division 2.

Naš pun opis singleplayer kampanje Division igre možete pročitati ovde, a tu su i utisci o endgame aktivnostima koje su bile dostupne blizu launcha igre.