Odmah posle svoje HBO premijere u januaru, i PlayStation igrači i svi TV gledaoci su postali svesni da će adaptacija video igre The Last of Us lako ostvariti veliki uspeh na TV ekranima.

Uspevši da na odličan način zadrži sve emotivne elemente, produbi priču sa nekoliko veoma dobro zamišljenih dodataka, i poboljša atmosferu sa vernim dizajnom okruženja kroz koje su Joel (Pedro Pascal) i Ellie (Bella Ramsey) prešli na svom putu preko post-apokaliptičnih predela Amerike, prva sezona TV serije The Last of Us je sa svakom svojom epizodom uspela da privuče sve više i više gledalaca.

U svojoj finalnoj epizodi koja je prikazala brutalan i sebičan potez sa kojim je Joel zacementirao sudbinu sveta, ova serija je samo u Sjedinjenim Državama uspela da privuče gledanost od čak 8,2 miliona gledalaca, što predstavlja skoro duplo više gledalaca koji su prvog dana pogledali premijeru ove serije. Ta prva epizoda je zbog odličnih impresija javnosti u Americi sada pogledana više od 40 miliona puta, a prosek za prvih 6 epizoda je bio ogromnih 30 miliona gledalaca. To je čini čak malo više gledanom od nedavne megahit HBO serije House of Dragon!

Van Amerike, HBO je javio da je serija oborila sve rekorde i da je ubedljivo najgledanija serija koju je HBO ikada izdao na svim tržištima gde imaju direktnu  distribuciju svog TV programa.

Ovaj veliki uspeh je omogućio vođama ovog TV projekta (showrunner Craig Mazin i scenarista/direktor igre Neil Druckman) da povrde da su dobili zeleno svetlo za adaptaciju popularnog nastavka igre The Last of Us Part II. Za razliku od prve igre, TLOU2 će zbog svoje veličine i kompleksnosti morati da se adaptira u više od jedne sezone, tako da definitivno možemo očekivati da će TLOU franšiza ostati na TV ekranima još dugi niz godina. Ali za razliku od Game of Thrones serije koja je brže snimala TV sezone nego što je pisac R. R. Martin uspevao da napiše nove knjige, već sada znamo da HBO neće srljati i izmišljati nove avanture za TLOU likove posle završetka događaja iz druge igre.

A da li ćemo dobiti još The Last of Us igara iz studija Naughty Dog, to još nije poznato. Njihova sledeća velika igra će biti dugo čekan multiplayer projekat, a Neil Druckman je povrdio da je njegov studio odabrao sledeći ambiciozni naslov na kojeg će izbaciti na PlayStation 5 konzoli. Da li će to biti The Last of Us Part III ili nešto potpuno novo, to ćemo saznati u narednim godinama.