Na jesen prošle godine smo vam prvi put potvrdili dolazak nove “SAGA” pod-franšize Total War RTS igara iz studija Creative Assembly u kojima će PC igrači moći da se udube u manje istorijske okršaje i mitološke priče koji su posle vekova prepričavanja prerasli u prave legende. Troy: A Total War Saga će naravno opisati događaje Grčkog mitološkog Trojanskog rata u kojem je Spartanski kralj Menelaus napao grad Troju u kojem se nalazila njegova kidnapovana žena Jelena. Igra će pratiti sve standarde koje je Total War franšiza uspostavila u prethodnim godinama, uz malo manju kampanju koja je fokusirana samo na ovu ratnu kampanju Spartanaca.

Ali prava novost se krije u načinu na koji će PC igrači moći da zaigraju ovaj naslov. Naime, tokom prvog dana prodaje, igra će SVIM posetiocima Epic Games Store-a biti ponuđena potpuno besplatno! Već dan kasnije, redovna cena će biti uspostavljena i igra će ostati deo EGS ekskluziva tokom ostatka godine.

Creative Assembly je potvrdio da će ovo biti jedina igra koja će biti ovako povezana sa Epic Games Store-om, i da će svi njihovi budući naslovi biti izdati regularno na svim ranije podržanim PC digitalnim radnjama (Steam).

Troy: A Total War Saga stiže besplatno na PC 13. avgusta, a već sledećeg dana će krenuti i njena redovna prodaja.