Na D23 događaju održanom tokom vikenda dobili smo novi prikaz gejmpleja iz Kingdom Hearts III, a otkriven je i novi svet.

Svaki Kingdom Hearts nakon prvog obično sadrži kombinaciju već viđenih Disney svetova i nekih potpuno novih. U Kingdom Hearts III su već potvrđeni Big Hero 6 i Tangled, a sada i Toy Story!

Tu su naravno i Baz (Buzz) i Vudi (Woody) a što je najbolje, nećete morati da birate koga da izbacite iz družine, kako biste napravili mesta za jednog od njih. U klipu se vidi da u Kingdom Heartsu III ima mesta za sve likove odjednom.

Neće biti prepričavanja nekog od Toy Story filmova, već će radnja u ovom svetu biti potpuno nova, osmišljena za igru. Izgleda i da će svetovi biti veći, jer niste ograničeni samo na Endijevu sobu i unutrašnjost kuće, već je prikazana i borba protiv Heartlessa u bašti.

 

Možda i još veće iznenađenje je da su konačno odredili i datum izlaska novog Kingdom Heartsa, 2018. godinu. Nomura, rukovodilac igre, kaže da je tako dugačak razvoj ovog naslova van njegovih ruku. Potrebno je toliko vremena zbog promena u tehnologiji, prelaska na Unreal Engine 4 i manjka osoblja.

Da li će stvarno izaći “već” tada, ili će doći do jednog ili više odlaganja, ostaje da vidimo. Do tada, tu je podsećanje na prethodne igre iz serijala uz Kingdom Hearts 1.5 + 2.5 HD ReMix i Kingdom Hearts 2.8 Final Chapter Prologue.