Ako razmišljate da kupite PS4 Pro (ili pređete sa obične PS4 konzole na Pro) a igrate se na „običnom“ 1080p TV ekranu, nova Sonijeva konzola će ipak imati šta da vam pruži. Iako je početni marketing bio fokusiran na dodatke koje će dobiti korisnici sa 4K HDR ekranima, mnoge igre će iskoristiti jači hardver da bi na ekranu televizora prikazali bolju grafiku i brži framerate.

U nastavku teksta možete videti spisak naših favorita koje predlažemo da isprobate na PlayStation 4 Pro konzoli, ali imajte u vidu da od sada kada svaka nova PS4 igra na Pro konzolo mora raditi minimalno u 1080p rezoluciji (mali broj igara je do sada na običnom PS4-u radio u nižim rezolicijama), a framerate na svakoj Pro-optimizovanoj igri mora biti isti ili veći nego na običnoj konzoli.

Igre koje u imaju 4K ili rendering mod sa većom rezolucijom od 1080p će automatski smanjiti finalnu sliku na rezoluciju vašeg ekrana, što će umnogome poboljšati vizuelni kvalitet – krzave ivice objekata će biti uklonjenje, daleki objekti će biti mnogo laške vidljivi, teksture će biti jasnije. Sudeći po prvim merenjima, Pro daje stabilniji framerate od obične konzole što se na primer veoma lako može osetiti u Battlefield 1 igri koja koja sada skoro uvek uspešno drži rendering od 60 frejmova u sekundi, čak i u velikim multiplayer okršajima.