Peta dodela nagrada The Game Awards za najbolje ovogodišnje igre i odlična platforma za promovisanje novih video igara će biti održana noćas u 2:30, a redakcija EmuGlx-a i članovi našeg community-a će se naravno opet okupiti na našem Discord serveru da zajedno propratimo ovaj dugo čekani događaj.

Iako mnogo toga se i dalje čuva od pogleda javnosti, jedan deo novih najava je već potvrđen. Tokom TGA 2018 ćemo definitivno dobiti nove poglede na Anthem, Devil May Cry V, Rage 2, a takođe tu će se naći i nove igre kao što su novi deo Ubisoftovog Far Cry-a, nova multiplatform RPG igra Obsidian-a (njihova poslednja pre početka rada za svoje nove šefove iz Microsoft-a), i prvi ingame pogled na dugo čekani Ancestors: The Humankind Odyssey koju pravi kreator prve dve Assasasins Creed igre.

Postoji i mnogo igara za koje se samo sumnja da će biti deo šou-a – Avengers igra od Eidos-a, Segin Alien: Blackout taktički shooter, Mortal Kombat XI, Borderlands 3, Crash Team Racing Remastered ili čak prva najava za Dragon Age 4.

Pored premijera vezanih direktno za video igare,  TGA 2018 će takođe predstaviti i širok spektar prezentera među kojima se izdvajaju braća Russo režiseri najnovijeg Avengers filma, Holivudski glumac Christof Waltz, šefovi svih konzolnih giganata (Phil Spencer, Shawn Layden i Reggie Fils-Aimé), streamer megazvezda Ninja i drugi. Kao posebnu poslatsticu, šou će opet imati muzičke segmente, a među muzičarima za sada prednjače najave za uživ preformans sada već kultne Devil Triggeer pesme iz DMCV kao i muzička sekvenca kojom će komponovati legendarni holivudski kompozitor Hanz Zimmer.

Sve u svemu, čini nam se da će ovogodišnja The Game Awards  biti veoma zanimljiva, a ako želite da je pratite to možete uraditi preko više od 40 video izvora na internetu. Najpopularnije lokacije za gledanje će i ove godine biti oficijelni livestream-ovi na platformama YouTube, Twitch, Facebook i Twitter.

EmuGlx Discord je naravno na istoj lokaciji…