Malo po malo i saznajemo sve više o dugo čekanoj igri Starfield koja će najzad stići u naše ruke ove jeseni.

Ova Xbox ekskluziva će biti optimizovana da radi samo na najnovijoj generaicji Microsoft-ovog konzolnog hardvera (gde će igra nažalost biti ograničena na 30fps), ali će PC port omogućiti igračima sa širokim spektrom konfiguracija da drastično poboljšanju vizuelnu prezentaciju igre i framerate uz pomoć moćnog desktop hardvera. Sudeći po najnovijem promo trejleru, ova igra će biti posebno optimizovana za nove serije procesora i grafičkih kartica iz AMD-a, sa ugrađenom podrškom za AMD FidelityFX Super Resolution 2 sistem unapređenja kvaliteta slike. Za sada nije poznato da li će igra takođe podržati DLSS, Nvidijin pandan ovom upscalig sistemu AMD-a.

A što se tiče sistemske zahtevnosti na PC-u, već sada možete spremiti svoju konfiguraciju. Za minimum igra traži Radeon RX 5700 ili GTX 1070 Ti grafičke, noviji quadcore procesor, 16GB Ram-a i SSD sa 125GB slobodnog prostora.

Starfield stiže u prodaju 6. septembra samo na Windows Store i Steam PC digitalnim radnjama kao i Xbox Series X/S konzolama. Igrači sa Xbox Game Pass pretplatom će moći zaigrati ovaj naslov potpuno besplatno odmah na premijeri igre.