Tokom 2017. godine, Cloud Imperium Games koji se sastoji od studija u Kaliforniji, Engleskoj i Nemačkoj narastao je još više i posle cele godine rada uspeli su da najzad spoje sve module ove ambiciozne svemirske simulacione igre (hodanje po stanicama, bestežinsko lebdenje, letenje u brodovima, sletanje na planete, kao i veoma kompleksne MP servere koji održavaju ovaj mini-MMO u jednoj celini) u jedinstveni client alpha 3.0 koji je nedavno stigao u javnu upotrebu. Naravno, pored online komponente stotinak ljudi je takođe radilo i na ogromnoj singleplayer kampanji Squadron 42 koju jedva čekamo da odigramo kada bude gotova.

Dok su CIG developeri radili na svemu ovome, preko 1,9 miliona igrača širom sveta je tokom cele godine igralo trenutno distupne alfa testove i isprobavalo letenje i borbu sa mnogobrojnim brodovima i njihovim premium komponentama. Ovo je dovelo da je Star Citizen projekat uspeo za 12 meseci sakupi čak 35 miliona dolara (duplo više od svih gaming kickstartera spojenih zajedno!), povećavši celokupnu crowdfunding zaradu na neverovatnih 176 miliona dolara!

Sledeće što će igrači moći da odigraju je nova Alpha 3,1 alfa koja bi trebalo biti završena pre kraja prvog kvartala ove godine. U međuvremenu, podsetimo se kako izgleda veoma ambiciozna singleplayer kampanja ove igre.