SquareEnix je prethodne večeri održao live prezentaciju povodom proslave 35 godina postojanja Dragon Quest serijala. Prezentacija je bila bogata najavama gde je Nintendova 35-ogodišnja proslava delovala smešno u poređenju sa ovim, a šlag na tortu je bio tizer koji je najavio da se radi na Dragon Quest XII.

Dragon Quest XII: The Flames Of Fate, kako glasi zvaničan naziv ovog nastavka, doneće sa sobom određene novine tradicionalnom turn-based combat sistemu. Ostaje nejasno kakve promene možemo očekivati na ovom nivou, ali je Yuji Horri potvrdio da će command meni i dalje biti deo igre i da razvojni tim trenutno ima nekoliko prototipa na raspolaganju koje planira da testira. Za sada i dalje nemamo potvrđen zvaničan datum kao i za koje platforme treba očekivati ovo ostvarenje, ali je Square izjavio da ovoga puta želi igru da lansira globalno u istom danu.

 

Pored ovoga, najavljeni su još i update ver. 6 za DQX MMO za koji i dalje ne postoji plan da se proširi na svetskom tržištu te ostaje ekskluziva za Japan. Dragon Quest X Offline će igračima ponuditi drugačiji vizuelni stil i moći će da se odigra solo, ali nažalost kao i MMO izlazak je planiran samo za Japan. Mi se iskreno nadamo da će se ovo u nekom trenutku promeniti.

Dragon Quest Treasures će predstavljati novi spin-off Dragon Quest Monster serijala,  a ono što će matore nostalgičare (poput mene) zadovoljiti jeste i najava da ćemo dobiti Dragon Quest III HD-2D Remake iza koga će stajati razvojni tim koji je radio na Octopath Traveleru.

 

Ni za jedan od ovih naslova i dalje nije poznat tačan datum izlaska, ali svakako nam je drago da vidimo da SquareEnix ne zapostavlja Dragon Quest serijal i da se ne plaši da sa njim eksperimentiše i pokuša nesto novo.