PlayStation divizija je tokom zadnjih 7 godina ostvarila veliki uspeh sa PlayStation 4 konzolom, ali tek sada kada se blizi dolazak naslednika možemo da jasno vidimo da li će ova kućna konzola uspeti da obori baš sve rekorde.

Posle nedavnog uzimanja pehara za drugu najprodavaniju konzolu svih vremena, Sony je upravio objavio da su sad po završetku praznične sezone uspeli da ostvare još jedan veliki uspeh prodajom preko 1 milijarde igara za PlayStation 4. Tačnije, 31. decembra 2019. godine je prodaja stigle sve do 106 miliona prodatih konzola i čak 1.18 milijarde igara koji su prodati u radnjama širom sveta i digitalnoj online PSN radnji. U ovu brojku su uračunate samo premium igre, znači nisu računate F2P igre kao ni bilo koji drugi DLC paketi ili in-game pretplate.

I pored ovog uspeha i još nekoliko godina prisustva na tržištu, niko za sada ne očekuje da će PlayStation 4 postati lider po broju prodatih igara. To prvo mesto drži legendarna PlayStation 2 konzola koja je u dobu bez online radnji uspela da nađe kupce za čak 1.5 milijarde igara.