U još jednom totalno random potezu firme SEGA, Wii U eksluziva iz 2013. skoro pune dve godine kasnije stiže i na PC. Da stvari budu još čudnije ovo i nije poslednji Sonic naslov objavljen za Wii U, prošle godine imali smo debakl poznat kao Sonic Boom: Rise of Lyric, koji bi najradije zaboravili… a izgleda da i SEGA slično razmišlja kada su odlučili da kao dodatni cashgrab na PC ove sezone puste predprošlogoišnju verziju koja je tu i tamo bolje prošla kod publike. Da li ovim potezom potvrđuju da je rebrand Sonic franšize bio loša ideja ili da SEGA jednostavno ne zna gde bije više nije ni bitno.

Ono što jeste bitno je da je Sonic Lost World™  od danas dostupan i na PC-u kao digitalni download. Port je pošteno odrađen sa punom podrškom za kontrolere, Steam Achievemente, clound saving, leaderboard liste, čak je tu i podrška za miša i tastaturu jer normalno kakva bi to Sonic igra bila da se ne igra na mišu /facepalm. Nažalost DLC vezan za Zelda svet nije prisutan zbog Nintendo licence, ali tu je zato Nightmare DLC potpuno besplatan uz kompletnu verziju igre koja košta 28e.

Ako niste do sada na Wii U odigrali ovaj naslov u kome se klasični Sonic, bez zavoja i šala, suprotstavlja Deadly Six ekipi koja se otrgla Dr. Eggman-ovoj kontroli, sada je pravi trenutak jer teško da ćete za to imati priliku na drugim sistemima. U svakom slučaju izuzetna prilika za PC igrače da odigraju poprilično dobar platformer. Za više informacija o svemu vezanom za Sonic-a zapratite čoveka lično na Twitteru (www.twitter.com/sonic_hedgehog), da… to je SEGA ovih dana.