Posle skoro 15 godina od premijere jedne od najboljih western igara ikada napravljenih, najzad su stigle naznake da se studio Rockstar sprema da prebaci njihov legendarni naslov Red Dead Redemption na PC platformu!

Fanovi koji blisko prate svaki potez ovog studija su upravo primetili da je Rockstar-ova PC launcher aplikacija (preko koje se pale sve njihove igre) upravo dobila novu zakrpu u kojoj se nalaze nevidljivi podaci vezani za buduću igru. U pitanju je promotivni tekst koji jasno govori da Red Dead Redemption stiže na PC:

“Putujte preko prostranog Američkog Zapada i Meksika u igri Red Dead Redemption, zajedno sa njenim zombi-horor dodatkom Undead Nightmare – sada dostupno za igranje na PC platformi.”

Iako nema podataka kada bi ova igra mogla stići u ruke PC igrača, za sada je itekako jasno da se na ovom projektu uveliko radi i da verovatno nećemo morati dugo da čekamo. Ova igra je nedavno stigla na nove PlayStation, Xbox i Nintendo konzole, uz ugrađenu podršku za igranje u 60 frejmova u sekundi (nešto što su svi fanovi ovog open world klasika čekali toliko dugo).