Remote Play, jedna od najboljih sporednih mogućnosti PS4 konzole koja omogućava prebacivanje gameplay-a na obližnje uređaje oko konzole, je upravo dobio značajno poboljšanje. Posle Vite, PC, Mac-a i Androida (gde su oficijelno podržani samo Xperia telefoni), ovaj “lokalni” streaming servis je sa upravo izdatim PS4 firmware 6.50 patch-om stigao i na iOS platformu.

Korisnici iOS telefona i tableta sada mogu bez problema da povežu svoje uređaje sa svojom PS4 konzolom, i da uživaju u PS4 igrama bilo da su unutar svoje kućne WiFi mreže ili ako su daleko (ako im kućni upload na internet ima dovoljno veliku brzinu). Jedino veliko ograničenje iOS platforme je što ona nativno ne može da podrži DualShock 4 kontrolere, tako da ćete PS4 naslovima moći upravljati ili preko komandi na touchscreen ekranu ili preko MFi gamepadova koji su jedini podržani na ovoj i dalje dosta zatvorenoj platformi.

Remote Play je distupan za maltene sve igre koje su izdate na PS4 platformi (za igre koje ne traže specijalne kontrolere, ne traže prisutvo PS4 kamere i sl), dajući vam odličnu šansu da se posvetite gamingu kada vam ukućani zauzmu televizor, kada se odmarate na vašem omiljenom mestu u kući, ili čak kada nađete slobodnog vremena za gaming u bilizini bilo koje brže WiFi konekcije širom sveta. Pošto PS4 ima samo jedan interni WiFi modul koji se deli između lokalnog Remote Play streaminga i redovne internet konekcije ka PSN-u, za najbolje streaming performanse je preporučeno povezati PS4 konzolu sa Internetom preko LAN kabela, kao i uključiti internu podršku za 60fps streaming.

Minimalni zahtevi za iOS Remote Play su iOS 12.1, iPhone 7 i 6th gen iPad.