Četiri godine posle fantastično uspešne borilačke igre Mortal Kombat 11, developeri iz NetherRealm Studios-a su nam prikazali prvi pogled na dugo čekan nastavak ove legendarno krvave franšize.

Mortal Kombat 1 prati novu avanturu boraca koji moraju zaustaviti smrtonosu invaziju sile Outworld-a, ispričanu iz ugla novog boga munja i vatre Liu Kang-a koji je na kraju prošle igre MK11 otputovao nazad kroz vreme u doba pre turnira kojeg smo videli u arkadnoj MK igri iz 1992. godine.

Nova igra će u sebi imati visokobudžetnu singleplayer kampanju i širok spektar online modova, a centralna nova gameplay novina su specijalni novi “Kameo” likovi koje igrači pre bore mogu odabrati da im budu “assist” ispomoć na terenu. Znači, ovi likovi neće biti punokrvni karakteri kojima će igrači moći u potpunosti da upravljaju. Na prvi pogled, ovaj gameplay sistem dosta podseća na onaj iz popularne PS1 igre Marvel vs. Capcom: Clash of Super Heroes (samo te verzije igre!) iz 1998. godine gde je igrač mogao da bira jednog glavnog lika za upravljanje i dodatne “assist” karaktere.

Mortal Kombat 1 će stići u prodaju 19. septembra ove godine na PC, PS5, Xbox Series X/S i Nintendo Switch platformama, a svi koji kupe igru u pretprodaji na PS5 i Xbox konzolama će moći biti deo beta testa u avgustu.

Skuplje verzije igara će doći u dve forme – Premium Edition (koji će u sebi imati ekskluzivni skin za Jonny Cage-a u formi realistično realizovane digitalne verzije glumca Žan Klod van Dam-a, i pet ekskluzivnih Kameo karaktera koji će biti izdani posle premijere igre) i Kollector’s Edition (koji pored svih Premium bonusa takođe dodaje figuru Liu Kang-a od 16,5 inča, specijalni Liu Kang skin, tri postera, i još ponešto). Obe skuplje verzije igre takođe otključavaju 4 dana raniji pristup punoj verziji igre ove jeseni.