Activision je upravo u javnost pustio prvi trejler igre Call of Duty: Black Ops Cold War čiji razvoj vodi tim Treyarch, zajedno sa timom od dodatnih 5 velikih studija. Ovaj trejler je fokusiran na singleplayer kampanju koju su napravili veterani iz Raven Software-a (Heretic, Hexen, Soldier of Fortune, Star Wars Jedi Knight, Quake 4) koji su zadnji put izdali SP igru Singularity pre tačno 10 godina.

Puna verzija šesnaestog dela Call of Duty franšize će pored SP-a imati i velike multiplayer i Zombie modove, a tu su i mnogi dodatci za battle royale igru Warzone.

Call of Duty: Black Ops Cold War stiže u prodaju 13. novembra na PC, PS4,  Xbox One i nextgen konzolama kada se one pojave.

 

Cene igre su malo veće od očekivanih:

$60€ za PC, PS4 i Xbox One verziju igre -konzolne verzije igara će moći da se igraju na nextgen konzolama preko Backwards Compatibility podrške.

$70€ za Crossgen (igra za trenutne konzole, sa kodom za nextgen verziju) i Nextgen verzije igre (sve će dolaziti i sa kodom za trenutne konzole)- samo ove nextgen verzije će imati specijalna poboljšanja za novi jači hardver.

$90€ za Ultimate Edition – dodaje prvi Battlepas i par paketa dodatne opreme.