Od premijere PSN servisa pre više od jedne decenije, igrači su morali da se pomire sa činjenicom da jednom odabrani nadimak ne može da se promeni. Posle godina molenja i vikanja na Internetu, online javnost je najzad uspela da uveri PlayStation da je ovaj servis bitan mnogima. Ali sada kada je promena nadimaka stigla, ipak se moramo upoznati i sa ograničenjima ovog servisa.

Naime, pošto je PSN servis bio napravljen davno od strane programera koji nisu puno razmišljali o budućim potrebama igrača, puna promena imena će biti dostupna samo na PS4 konzoli (PS3 i Vita će prikazivati vaš stari nickname). Oficijelno, novi nadimak će potpuno biti podržan samo u PS4 igrama koje su izdate posle 1. aprila prošle godine.  Raniji naslovi će većinom dobro  da se snalaze sa novim nadimkom, ali će postojati i šansa za raznorazne probleme koji mogu biti sve između lošeg isčitavanja online imena unutar igara, ili čak gubljenja pristupa starim snimljenim pozicijama ili kupljenim DLC dodatcima. Sve ovo će se dešavati jer je vaš stari nadimak fizički prisutan u svakom savegame-u i staroj DLC licenci. Za sada PlayStation zvaničnici tvrde da će lista ovih problema biti relativno mala i da se igrači mogu upoznati sa problematičnim igrama na spisku trenutno testiranih naslova.

Prvo menjanje nadimka će biti besplatno svim korisnicima PSN-a, povratak na stari nadimak će biti moguć u periodu od prvih 30 dana, a svaka sledeća promena nadimka će biti naplaćivana.