Iako je Rise of the Tomb Raider tek godinu dana na tržištu (i svega par nedelja na PS4 konzoli), juče je Internetom odjeknuo izveštaj sa prvim detaljima o nastavku koji će se pojaviti u prodaji sigurno za jedno 2 godine. Osoba koja je odgovorna za ovu veoma nezgodnu vest po Eidos i Square Enix je putnik u metrou grada Montreala koji je primetio da osoba pored njega na svom laptopu priprema prezentaciju o sledećoj Tomb Raider igri. Ime te igre je bilo ponosno prikazano na ekranu monitora – Shadow of the Tomb Raider!

Ovo nije prvi put da je neko od ljubitelja video igara uspeo da na javnom transportu vidi ekrane laptopova na kojima su se nalazili poverljivi podatci o igrama koje još nisu predstavljene javnosti. Najpoznatiji primeri ovoga su dve igre iz Ubisoft-ove Assassins Creed franšize (Black  Flag i Syndicate) čija imena i detalji su po prvi put videli putnici na avionskim letovima.

Iako je javno predstavljanje Shadow of the Tomb Raider igre daleko, već sada znamo jednu bitnu informaciju o njenom razvoju. Ovu igru neće praviti studio Crystal Dynamics iz Kalifornije koji je napravio zadnjih pet Tomb Radier igara, već će na njoj raditi Eidos Montreal koji je pre par meseci završio rad na Deus Ex: Mankind Divided igri.

shadow-of-the-tomb-raider-leak