Od kada je The Tomorrow Children prvi put prikazan, javnost je odmah poslala veoma zainteresovana za veoma unikatni vizuelni stil i gameplay koji je preuzeo poneke elemente od veoma popularnog Minecrafta. Pošto je prošlo dosta vremena od tada a novih vesti nije bilo, polako smo počeli da zaboravljamo na ovu igru. Na svu sreću ovih dana se na PlayStation 4 konzli održao ograničeni beta test u kojem se primarno proveravala stabilnost online servera, međutim mi u redakciji EmuGlx-a smo više bili zainteresovani da saznamo kakvo je izvođenje ove igre uopšte i koliko zabave krije u sebi.

Na samom početku će vas igra odmah na veoma dobar način upoznati sa ludim svetom u kojem se nalazite. Čovečanstvo i naš svet su nestali, i jedina nada za spas se nalazi u „Void“-u, čudnoj dimenziji prepunoj nelogičnosti iz koje klonovi (kojima upravljaju igrači) moraju izvući što više dragocenih resursa. Sukobljeni sa beskrajnim prostranstvom Void-a, ogromnim čudovištima koja redovno napadaju gradove klonova, i tamom koja sprečava da se klonovi kreću po mračnim tunelima gde se kriju najbolji resursi, The Tomorrow Children predstavlja kooperativnu city-building igru gde igrači moraju da brzo sakupljaju resurse za svoj grad. Resursi se pronalaze samo u čudnim oblastima koja se pojavljuju oko gradova, terajući igrače da se odluče da li žele da sakupljaju resurse ili da se okupe oko ivice grada da bi ga branili od čudovišta.

 

Sa što više resurasa igrači će poboljšati svoje statove, grad će moći da se proširi i na kraju čak i nadogradi mnogobrojnim odbrambenim strukturama. Gameplay je brz i intuitivan a sam svet u kojem se krećete je vizuelno spektakularan, često vas terajući da zastanete i divite se okolini u kojoj se nalazite. Tehnički gledano najimpresivniji deo igre je njen sistem osvetljenja koji u realtime-u proračunava odbijanje i probijanje svetlosti sa svim objektima u igri, što je veoma zahtevna procedura koju maltene nijedna igra danas ne koristi u ovolikoj količini (poneke igre imaju razne tehnike „varanja“ da se postignu slični vizuelni efekti, uglavnom samo sa materijalima i svetlima koja bi donela upadljive vizuelne scene).

Nama se koncept ove čudne igre veoma svideo i jedva čekamo full verziju. The Tomorrow Children će stići u prodaju kasnije u prvoj polovini ove godine samo na PlayStation 4, kada ćemo imati i detaljnu recenziju na sajtu.