Legendarna gaming franšiza Gran Turismo je bila uz PlayStation od njihove prve konzole, i uspela je odmah od starta da popularizuje simulacioni pristup vožnje na kućnom konzolnom hardveru, promociju dobrog “sportskog” ponašanja za volanom, i neverovatne doze realizma u svakom aspektu modernog sporta vožnje automobila.

Ali sa dolaskom njihove najnovije konzole, PlayStation se najzad okrenuo i izdavanju svojih popularnih igara na PC platformi, gde su našli veliki uspeh sa naslovima kao što su Horizon Zero Dawn, Spider-Man i God of War. Pre više od godinu dana smo u procurelim (i veoma tačnim) informacijama iz Nvidije saznali da će mnoge velike konzolne hit igre stići do PC igrača, a među njima se čak nalazio i Gran Turismo 7!

Direktor studija Polyphony Digital i otac cele GT franšize Kazunori Yamauchi je u najnovijem intervjuu potvrdio da je PC port najnovijeg Gran Turismo-a itekako moguć, ali da tim trenutno samo razmatra da li je ovaj projekat izvodljiv. Po njegovim rečima, najveći problem pri pravljenju ove nove verzije igre bi bilo očuvanje veoma preciznog balansa koji je potreban za kvalitetnu simulaciju, audio/vizuelnu prezentaciju, kao i očuvanje fer okršaja u online trkama.

Ali pošto je ovaj tim već ranije potvrdio da će GT7 za njih biti veoma dugoročan projekat koji će redovno dobijati novi besplatni DLC content, definitivno postoji jaka šansa da će jednoga dana i PC igrači uspeti da najzad odigraju ovaj naslov koji je značajno redefinisao žan simulacionog gaming softvera.

Pored ove popularne video igre za PS5 i PS4 konzole, Gran Turismo brend će uskoro biti proširen i visokobudžetnim holivudskim filmom zasnovanom na istinitom događaju gde je pobednik Gran Turismo turnira uspeo da postane profesionalni vozač! Film će režirati Neill Blomkamp (District 9, Elysium) a među glumačkom postavom se nalaze i poznata imena kao David Harbour (Stranger Things), Orlando Bloom (Gospodar Prstenova, Pirati sa Kariba) i Djimon Hounsou.