Franšiza Gran Tusimo je pre 25 godina na prvoj PlayStation konzoli uspela da redefiniše tržište simulacionih trkačkih igara, dovevši ih brzo u vrhunac popularnosti sa svojom dopadljivom grafikom, realističnim stilom vožnje, posvećenosti realnim stazama, širokim spektrom motosport i običnih automobila koji se nalaze po našim garažama, i naravno dopadljivom SP kampanjom u kojoj su igrači morali da se potrude da dobiju vozačke dozvole, prođu kroz sito i rešeto, nauče da tjunuju svoje automobile, izvuku maksimum iz svojih kolekcija automobila, postanu pravi fan motosport-a i lifestyle-a ljubitelja automobilske industrije i istorije.

Ali kako su godine i konzole prolazile, razvojni tim iz Polyphony Digital-a je menjao svoj pristup rada, tokom PlayStation 2 ere su evoluirali sve što su pokušali na prvoj PlayStation konzoli što im je donelo ogroman uspeh, ali već tokom PlayStation 3 vremena ere su upali u beskrajni vrtlog fokusa na poboljšanje vizuelne prezentacije uz zapostavljanje pojedinih stvari koje su učinile GT franšizu tako poplarnom. Gran Turismo 5 je dosta okasnio posle premijere PlayStation 3 konzole, finalni proizvod je bila OK igra koja zbog svog fokusa na skuplje automobile nije uspela da lako privuče sve casual igrače koji su voleli starije naslove i uživali u starim single player kampanjama koja ovde nije bila prisutna. Njen naslednik Gran Tursimo 6 stigao je u prodaju na PlayStation 3 konzoli posle premijere veoma popularne PlayStation 4 konzole, ali je takođe „propustio voz“ kod većine igrača koji su već biti fokusirani na next-gen i nezainteresovani za veoma sporo-učitavajući PS3 naslov koji je svoj impresivni spisak automobila obogatio sa stotinama modela automobila originalno modelovanih za vremešni PlayStation 2. Sredinom života PlayStation 4 konzole, Gran Turismo franšiza se povratila u popularnosti sa novim Gran Turismo Sport naslovom koji je fokus bacio na svega par stotina vrhunski modelovanih automobila koji su mogli da se koriste u veoma dobro dizajniranom online modu koji je aktivno promovisao pošteno sportsko igranje.

U takvom okruženju, sa velikim usponom kojeg pre pratio relativni pad popularnosti i eventualni fokus na online live-service igru, tim iz Polyphony Digital-a se posvetio pravljenju nove igre. Jedno od ključnih dešavanja se desio pre par godina, kada je režiser igre Kazunori Yamauchi razgovarao sa fanovima GT franšize tokom jedne evropske gaming konvencije gde su bile igrive sve stare Gran Turismo igre. Tada je čuo iz prve ruke njihove pohvale starih igara, i odlučio da franšiza mora da se vrati prošlosti.

Finalni rezultat višegodišnjeg rada Polyphony Digital-a je najzad stigao u formi igre Gran Turismo 7.

 

Na prvi pogled, Gran Turismo 7 predstavlja pravo ostvarenje želja fanova ove franšize.

Ovaj dugo čekani naslov predstavlja pravi mali digitalni muzej koji slavi istoriju auto industrije, oberučke prihvaća popularni online Sport mod, podiže nivo audio/vizuelne prezentacije na neverovatan nivo, i najzad daje fanovima GT franšize šansu da ponovo osete čar punokrvne SP kampanje prepune brzih izazova, testova za vozačke dozvole, kupovine i unapređenja polovnih automobila i još mnogo toga. Iako je prvobitno bila najavljen samo za PlayStation 5 konzolu, GT7 je istovremeno stigao i na PS4 i PS4 Pro hardver gde se igra uopšte nije obrukala. Dok na PS5 hardveru igra izgleda zaista spektakularno sa nativnom 4K rezolucijom i tečnih 60 frejmova u sekundi, stare konzole odlično puštaju ovaj naslov u malo nižim rezolucijama i oborenim kvalitetom detalja, ali najbitnije, bez gubitka tečnog framerate-a!

Po prvom pokretanju igre, GT7 će isprobati znanje vozača preko test trke u novom „Music Rally“ modu, i odmah posle toga ga baciti u veliku SP kampanju na koju redovni igrači (čak i oni koji se dobro snalaze u simulacionim vožnjama) lako mogu potrošiti desetine i desetine sati. Ovde jasno kažemo da vas igra baca u SP mod, jer to je jedina opcija koja je dostupna na startu igre.

Gran Turismo 7 igrače prvo upoznaje sa glavnim menijom igre koji prikazuje lepu obalu mora na kojoj su smeštene mnoge građevine (ovaj stil prezentacije nas je odmah podsetio na rane GT naslove) vezane za razne modove igranja. Primarna i najbitnija lokacija je „Caffe“, mirni kutak u lepom šumarku gde će svaki igrač ove igre dobiti svoj sledeći „quest“ u formi menija za jelo koji mora da reši. U ranim stadijumima kampanje, ovi meniji će voditi igrače do jednostavnih trka gde će sa osvojenim podijum mestima otključati bitne (jeftinije) automobile i upoznati ih sa raznim sporednim menijima (tjuning shop, radnja za kupovinu novih automobila, plac za kupovinu polovnjaka, Scapes servis za fotografisanje prelepih automobila u preko 2000 realističnih lokacija, trening kurs za vozačke licence, MP modovi…). Ovaj uvod u igru zahteva da se posvetite ovim ranim misijama, onemogućivši vam čak da se odmah bacite na nekoliko MP modova koji su prisutni u ovoj igri, ili čak posetite neke od najpopularnijih staza u igri (zeleni pakao Nirburgring se otvara u Caffe misiji 21, legandarni SPA u 30, a Le Mans tek u zadnjoj misiji!). Ali na svu sreću, ovaj rani deo SP kampanje je zanimljiv i veoma poučan, tako da ne postoji šansa da tokom kasnijih obračuna u težim solo i MP trkama ne budete upoznati sa svim opcijama koje ovaj naslov nudi.

Jedan od takvih ključnih delova igre su servisi za tjuning i unapređenje performansi automobila. Bilo da vozite novi auto ili davno kupljen polovnjak, tjuning shop lokacija će vam pomoći da pripremite vaš automobil za svaku vrstu solo ili online izazova. Tjuning shop nudi delove koji su raspoređeni u pet kategorija opreme, i tu se svaki auto može olakšati, opremiti jačim motorima, filterima, i mnogim vrstama menjača, ogibljenja i druge bitne opreme. A ako želite vizuelno da ulepšate vaš auto, GT Auto lokacija nudi širok spektar novih body panela, felni za točkove i vizuelnih dizajnova za vaš lični Livery (koji se mogu deliti online i lako preuzeti i baciti na vaš auto). Ne zaboravite samo da vizuelna poboljšanja nisu tu samo zbog lepote auta, već mogu i direktno uticati na perofmranse. Prednji i zadnji spojler, wide body kit kao i šire gume mogu direktno da utiču na ponašanje automobila na stazi, što je ključni podatak za igrače koji žele da se direktno sukobe sa najbržim online igračima koji će iskoristiti svaku šansu da učine njihov auto bržim od konkurencije.

Pošto poslednje tri Gran Turismo igre nisu imale pravi SP mod, koliko je on ovde zaista velik?

Za početak, ponuda Caffe misija u sebi sadrži čak 38 „menija“ automobila. Neki od njih će samo zahtevati od igrača da poseti po prvi put neki novi kutak main menija, ali većina će tražiti sakupljanje tri automobila, što znači posetu World Circuits meniju i trkanje na nekim od odlično dizajnirane 34 lokacije (sa ukupno 97 varijacija staza). Pošto je glavni fokus ovog (pravog muzejskog i veoma informativnog) moda sakupljanje automobila, po njegovom završetku ćete u svojoj garaži imati širok spektar vozila iz svake vrste motosport takmičenja, što predstavlja odličnu osnovu za druge izazove koje igra nudi.

Licence za vožnju su podeljene u pet nivoa težine, i svaki nivo opet igračima daje šansu da osvoje specijalne modele automobila ako osvoje sve bronzane i sve zlatne medalje. Potom, svaka staza u sebi nudi Track mod gde možete naučiti kako da je pravilno vozite u mini time trial izazovima, a tu su i razni svetski šampionati, kup takmičenja na svakoj stazi, Music Rally misije, kao i širok spektar specijalnih mini-misija u kojima se možete oprobati ne samo u vožnji već i u Drift, Draft, Cone i Endurance izazovima.

Sve u svemu, materijala za igranje ima jako puno, a pored svega toga prisutno je i nekoliko MP opcija.

Multiplayer se može oprobati u lokalnom splitscreen modu, Lobby sekciji gde igrači sami mogu da prave online trke po njihovoj želji, i naravno u Sport modu koji ovaj put zahteva mnogo više posvećenosti motosport-u. Naime, pored weekly izazova u par klasa automobila, ovo je dom i Nacionalnih i Manufacturer turnira koje Polyphony Digital redovno održava u saradnji sa motosport organizacijom FIA (kulminacija ovih izazova je na velikim svetskim turnirima, gde finalni pobednik dobija šansu da čak sedne u prave trkačke automobile).

Sport mode predstavlja centar online dešavanja u ovoj igri. Za razliku od prošle igre GT Sport, ovde u GT7 više nema „izjednačenih“ automobila. Igračima je data sloboda tjuninga svojih najomiljenijih modela automobila, i jedino što moraju da ispune su bazična ograničenja svake staze (na primer, tačna minimalna težina vozila, BHP jačina motora, i vrsta guma koja se koristi). Ova sloboda tjuninga pretvara Sport mode u pravo merilo znanja ponašanja automobila. To će biti odlična vest za prave ljubitelje simulacionih vožnji, ali će predstavljati probleme novajlijama koji samo žele da uzmu neki od svojih auta i provozaju ga online u modu koji nagrađuje poštenu sportsku vožnju (preko SP rankinga) i dobre rezultate na stazi (preko DR rankinga), time dajući šansu igračima da uvek budu matchmake-ovani sa igračima sa sličnim znanjem i ponašanjem. Naime, igrači koji se često udaraju na stazi će biti poslati na matchmaking samo sa sličnim nasilnim igračima, a dobri i brzi vozači će biti upareni sa sebi sličnim protivnicima. Igra nudi detaljni sistem tjuninga svakog automobila sa opcijom da se snime template-ovi, ali nema mogućnosti da se pun spisak tjuning promena snimi i share-uje online (što je veoma dobra opcija u nekoliko popularnih sim trkačkih igara na PC-u).

Audio/vizuelna prezentacija Grand Turismo 7 je neprikosnovena. Bez ikakve sumnje možemo reći da je ovo najlepša trkačka igra ikada napravljena, sa širokim spektrom veoma detaljno dizajniranih staza i fantastično detaljnih automobila koji prosto obaraju sa nogu kada se renderuju u specijalnom RayTracing modu koji je dostupan samo na PlayStation 5 konzoli. Pored automobila i staza, igra igračima nudi odlični spektar specijalnih efekata (prašina, dim i vodena magla), a dok svaka staza podržava odlično implementirani sistem za dinamično pomeranje vremena iz dani u noć, svega par staza podržava i dinamičnu kišnu vožnju.

Vožnja u mokrim uslovima je odlično realizovana i što se samog gameplay-a tiče a i vizuelno. Igrači se moći da se informišu o prolasku kišnih oblaka preko korisnog kišnog radara, a HUD je takođe dom i grip skale koja ukazuje da li je staza podobna za slick, intermediate ili pune kišne gume. Kiša realistično utiče na AI vozače, a posle prestanka padavina će se na primarnoj trkačkoj putanji pojaviti suvlja linija za vožnju, kada igrač može da rizikuje celu trku vozeći sa gumama namenjenim za suv asfalt pazeći da ne izleti na mokri delove staze. Fizika vožnje je unapređena u odnosu na Gran Turismo Sport, i sada igrači mogu bolje da osete stanje auta i realističnije se ponašaju na stazama. Igra sada zna da bolje (nasilnije) reaguje u situacijama kada igrač dotakne travu ili poskoči na kratko posle brda, tako da je je za pravilnu kontrolu auta potrebno više pažnje.

PlayStation 5 takođe omogućava nekoliko tehničlkih poboljšanja koje nisu dostupne na PS4 konzoli. Što se samog gameplay-a tiče, tu moramo da spomenemo DualSense gamepad koji odlično emulira ponašanje guma, motora i statusa kočenja preko napredne vibracije i rezistivnih triggera. Preko ovog gamepada igrač najzad može da dobije detaljne informacije o proklizavanju i blokiranju guma, kao i površini po kojoj putuje (asfalt, ivice staze, trava i sl.), što uzdiže kvalitet same vožnje i donekle daje osećaj igraču koji mnogi sim fanovi dobijaju preko svojih skupih volana. GT7 naravno podržava sve volane koji su kompatibilni sa PS4 i PS5 konzolama, uključujući i nedavno izdat Fanatec GT DD Pro volan kojeg jedva čekamo da se pojavi u prodaji na našem tržištu.

Ali ono u čemu PS5 briljira su vremena učitavanja staza i menija. Brzi SSD hardver koji je ugrađen u ovu konzolu omogućava da se igrač jako brzo kreće kroz menije i maltene učita bilo koju stazu za maltene 2-4 sekunde! Ovako brzo učitavanje je itekako korisno ne samo za brz prolazak kroz mnoge izazove SP kampanje, već i zbog česte potrebe promene autombila i tjuninga za šta je često potrebno proći kroz nekoliko menija. Ovako brzo učivatanje čini ceo osećaj igranja veoma prijatnim i modernim, i definitivno nas tera da zaboravimo na stare dane kada su starije Gran Turismo igre terale igrača da maltene čekaju 10 sekundi da se sporo učita samo automobil sa kojim žele da igraju.

Sve u svemu, Gran Turismo 7 je pun paket arkadnih i simulacionih izazova koji će se svideti svakom ko je ikad poželeo da odigra ovu popularnu trkačku franšizu. Stari fanovi sada imaju veliki spekatar solo izazova na koje mogu da potroše desetine sati,  sim vozači imaju pristup detaljnim simulacionim alatima koji mogu da utiču na svaki aspekt vožnje, dok će casual igrači moći da uživaju u jednoj od najlepših motosport igara koja promoviše istoriju cele industrije auto industrije. Veoma malo toga je ovde loše implementirano. Caffe sistem tera igrača da odigra solo misije pre otključavanja nekih ključnih delova igre (online modovi), menjanje i tjuning auta zahteva žongliranje par menija, i Sport mod je malo nepristupačniji novajlijama. Ali to nisu velike zamerke, jer mnogi igrači će se brzo navići na ovu formu igre.

I što je najbolje, ovo je samo početak. Gran Turismo 7 će rasti da dolaskom novih besplatnih DLC paketa, kao i sigurno VR moda za budući PlayStation VR2 koji nam se čini savršeno dizaniranim da nas prenese u virtuelni svet prepun brze vožnje.

Gran Turismo 7 (PS5)
  • 9.5/10
    EmuGlx Score - 9.5/10
9.5/10

Finalni utisci:

Dostojan naslednik Gran Turismo franšize koji odlično ispunjava svoj zadatak da se svidi i novajlijama arkadne vožnje i dugogodišnjim fanovima detaljnih simulacija. Najbolji i najlepši muzej auto-moto istorije koji možete da odigrate.