Kada je PlayStation Now počeo sa radom, malo ko je te 2014. godine verovao da će streaming igara sa clouda na razne korisničke uređaje biti uspešan biznis potez. Ali dok su godine prolazile katalog igara ovog servisa je lagano rastao (do trenutnih 500+ naslova), a konkurencija širom gaming industrije je počela da vredno radi na mnogim konkurentskim servisima (svoje game streaming planove trenutno najavljuju Microsoft, Square, Ubisoft, Amazon, Google i drugi).

U svojoj najnovijoj formi PlayStation Now nudi streaming igara na PS4 i PC platforme, ali zbog ograničenog broja serverskih lokacija, samo korisnici iz severne Amerike i par zemalja severne i centralne Evrope su imali dovoljno nizak lag da bi mogli uživati u podržanim igrama. Ali Sony je upravo otključao opciju koja je davno bila predmet glasina i spekulacija. Naime, velika većina PS4 igara i PS2 klasici koji su deo PSNow ponude se sada mogu downloadovati na PS4 i regularno igrati na vašoj kućnoj konzoli, bez gubljenja pogodnosti kao što su cloud save podrška i igranje online mečeva (i sve to bez PS+ pretplate). PC korisnici PSNow-a naravno moraju i dalje da streamuju igre, kod njih download i lokalno igranje nije podržano.

PlayStation Now se ovim potezom približio Microsoft-ovom GamePass-u i EA Access-u, ponudivši igračima pristup velikom broju igara preko pretplate. Od najpoplarnijih igara iz PSNow ponude izdvajamo naslove kao što su Until DawnGod of War 3 Remastered, Gravity Rush, Heavy Rain, Beyond Two SoulsBloodborne.