Obično kada se desi Nintendo Direct, ja sednem i namučim se da napišem nešto lepo o svakoj najavi. Bude tu dosta posla i često moram da izmišljam toplu vodu kako bih rekao nešto lepo za svaku najavu, ali eto, bude mi drago posle.

Za ovaj Nintendo Direct sam odlučio da vam dam samo par rečenica? Zašto? Pa, zato što se ni Nintendo nije nešto potrudio. Februar je tradicionalan mesec za jedan dobar i jak Nintendo Direct. To je mesec kada čekamo da nam Nintendo da nastavak za svoje najvoljenije IPe, kao i potpuno nove igre.

E pa… ovo je bio samo Partners Showcase, odnosno, samo druge kompanije koje dovode svoje igre na Nintendo. Naravno, nema ništa loše u ovome, ali ovo nije glavni razlog zbog koga gledamo ove Nintendo Directove. No, čak i kada oduzmemo igre od samog Nintenda, ovo je bio vrlo slab Direct. Evo šta je sve najavljeno.

  • Stvari koje smo već znali da izlaze
  • Xbox Igre
  • Rimejci
  • Dark Souls igra sa malim račićem
  • Suika Game DLC

Hajmo redom.

World of Goo 2, Penny’s Big Breakaway, South Park Snow Day, Fantasy Life: The Girl Who Steals Time i još par igara, za sve to smo već znali još od prošlih i pretprošlih Directova. Nemojte loše da me shvatite, meni su ove igre super ali, opet, mi ne gledamo Directove zbog ovoga. Jedino mi je žao zbog Penny’s Big Breakaway jer je ta igra shadowdrop-ovana i to bez ikakve velike najave i bojim se da se baš neće dobro prodavati.

15.2.2024. Xbox je na svom podcastu najavio da će početi polako da portuju svoje igre na druge konzole. E pa, dobili smo te prve igre. I prva koja nam dolazi je… Grounded. Da, nije kao da je Grounded loša igra, ali verujem da smo svi očekivali bar Sea of Thieves, Halo ili tako nešto. U svakom slučaju, još igara je na putu. A kad smo već kod Xbox-a, pretposlednja najava na ovom Directu je imala klasični Rare logo. Taman kad sam se ponadao da ćemo dobiti Rare Replay, najavljeno je da će par Rare igara izaći za Nintenod Switch Online Emulatore. Battletoads, Blast Corpse i tako te. A od Conker’s Bad Fur Day, ni traga.

Rimejci. Ako ne planirate da kupite novu Nintendovu konzolu, naviknite se na još više rimejka na Nintendo Switch-u jer izgleda da ćemo samo to i dobijati. Ovaj put dobijamo Monster Hunter Stories (3DS), Shin Megami Tensei V: Vengance, Star Wars Battlefront: Classic Collection, i mislim da je to to. Sve lepe stvari ali ništa specijalno.

Međutim, onda se pojavio Epic Mickey Rebrushed. Ovo je igra koju ja NE VOLIM. Igrao sam je na Wii-u i nije mi se svidela, a kako sam shvatio ni mnogim drugima. Ali eto, ako ste je propustili i želite da je (ponovo) iskusite, imećete priliku.

Jedina igra koja je meni lično izgledala zanimljivo je Another Crab’s Treasure. Ovo je navodno Souls igra namenjena za decu zbog svoje simpatične grafike. Kao mali račić, vi tražite školjke koje će te koristiti u borbama i svaka školjka ima svoju specijalnu moć. Mislim da ću ovo sigurno igrati kad bude izašla.

Taman kad sam se odvukao od Suika Game, izlazi DLC. Sada zajedno sa prijateljem možete da se drog… mislim, da zajedno igrate ovu nenormalno zaraznu igru i čak da se takmičiti. Opet ću početi da sanjam voće kako pada…

Naravno, bilo je još najava ali jednostavno nisu ostavile dovoljno dobar utisak ne mene te neću pisati o njima.

U svakom slučaju, jasno je da Nintendo ne planira više ništa masivno za Nintendo Switch i da je već vreme da se polako pozdravimo sa ovom prelepom hibridnom konzolom i spremimo se za novu.