Suočeni sa lošim stanjem igre Cyberpunk 2077 na starim PlayStation 4 konzolama, izvinjenju od izdavača CD Projekt koji je predložio nezadovoljnim igračima da traže refundiranje igre od Sony-a, i velikom broju igrača koji su se odazvali ovom pozivu, PlayStation je aktivirao nuklearnu opciju koju niko nije očekivao.

Od danas, digitalna verzija igre Cyberpunk 2077 je povučena iz prodaje sa PlayStation Network servisa, i ostaće nedostupna dokle god developeri ne dovedu igru u stanje koje zadovoljava konzolne standarde. Iako je igra uspela da prođe originalnu sertifikaciju gde se pokazalo da ona ne narušava rad konzolnog operativnog sistema i ispunjava sva redovna pravila rada, njena nestabilnost (gašenje igre) i redovni bug-ovi su doveli do velikog nezadovoljstva igrača, i time samog PlayStation-a. Iako proces sertifikacije ne traži da igre budu savršeno stabilne, developeri moraju da se prijave za “propusnicu” sa kojom obećavaju da će srediti najveće probleme u prvom day1 patch-u. To se sa ovom igrom nije desilo.

Svi nezadovoljni vlasnici digitalne verzije Cyberpunk 2077 igre mogu od Sonija da traže pun povratak para preko nove web stranice koja je napravljena na oficijelnom PlayStation sajtu. Igrači koji žele da zadrže svoju digitalnu verziju igre ili imaju disk verziju igre će moći da nastave da igraju i čekaju dolazak budućih softverskih zakrpa. CD Projekt je takođe obećao besplatnu nadogradnju na punu nextgen verziju igre kada ona izađe tokom sledeće godine. Performanse igre su mnogo bolje na novijim PS4 Pro i PS5 konzolama, mada nestabilnost i razni bug-ovi su i dalje prisutni.

Poslednji put da se nešto slično ovome desilo je pre pet godina kada su Warner Bros i Rocksteady odlučili da povuku PC Steam verziju igre Batman: Arham Knight iz prodaje radi bolje optimizacije igre. Iako smo u zadnjih par godina imali prilike da vidimo premijere veoma loše optimizovanih AAA igara, kod Cyberpunk 2077 ostaje nada da će ovaj nezapamćeni potez PlayStation-a biti brzo rešen. Ispod tehničkih problema na PlayStation i Xbox konzolama se i dalje krije veoma dobra igra, što se ne može reći za na primer bagovite naslove Anthem i Mass Effect Andromeda koji su ostali zapamćeni po svom protraćenom potencijalu priče i gameplay-a čak i kada su developeri uspeli da stabilizuju rad tih igara.

Na Microsoft-ovim konzolama je igra jednako nestabilna, ali je i dalje u prodaji. Svi vlasnici digitalnih igara su dobili opciju da refundiraju igru ma koliko da su je igrali.

Tajming povratka igre Cyberpunk 2077 na PSN nije poznat.